View Single Post
Staro 14.07.2010., 10:53   #331
Kova
***2CROwded***

Kova's Avatar

Datum registracije: Mar 2002
Citiraj:
Autor s3t hooligan Pregled postova
UKRATKO: JELI POTPUNO Svjedeno ako je mnozitelj 8 a fsb 310 i ako je mnozitelj 10 a fsb 250 jer oboje u konacnici daje 2500mhz, u vezi memorije, imam 2 slota od 512 i jedan od 1gb, manufacture je kingmax a jedna je memorija DELL a ove ostale 2 TWINMOS, stock frekvencija memorije je 166mhz, u izborniku biosa mogu stavit 200, 133 i 166 i dirat latencije naravno, sta sam god pokusao s latencijama memorija nece da radi na 200mhz ali sam zato latencije sa 2.5-7-4-4-2 stavia na 2.5-5-3-3-2 i kad je benchmarkam score je bolji nego prije i otkad sam clockao memoriju daleko bolje radi.
Odgovor na tvoje kratko pitanje je, nije svejedno, bar prije nije bilo svejedno. U principu kako to prije bijaše.. FSB bi određivao brzinu sabirnice tj. propusnost između memorije i procesora, a multiplikator, eto samo multiplikator, njihov produkt = frekvencija.

Dakle da pojednostavnim, 8x310 ili 10x250 daje istu konačnu frekvenciju, ali u prvom slučaju radi brže sabirnica .. probaj u testovima, pa ćeš vidjeti razliku ,... ako je sve sinkrono, trebala bi biti oko 3-4%, ako ne onda ne bih znao...

Latencije s većom brzinom moraš dizati, dakle probaj ih skroz opustiti za 310 ! skroz, i onda diži malo napon i frekvenciju i možda će ići preko 310 .. ako ne onda si došao do maximuma..

I kao i obično preporučam da kada dođeš do maksimuma spustiš za malo tj. korak dolje, da bude sve stabilnije ..
Kova je offline   Reply With Quote