View Single Post
Staro 13.07.2010., 10:20   #3
LiquiD SileNcE
Premium
Moj komp

LiquiD SileNcE's Avatar

Datum registracije: May 2007
Probao sam na xp-u i sedmici i ista stvar. Probao sam upisati i defaultni IP (192.168.0.32) i onaj koji mu je dodjelio router (ušao u router i vidio koju mu je dodjelio) ali ništa.

Poanta prvog starta je da ako ne obaviš format preko D-Link Click & Connect nije moguće pristupiti disku, jer prije ga nije moguće dozvati preko IP-a.

D-link Easy Search Utility sam isto koristio, ali predpostavljam iz istog razloga (format) ga ne pronalazi.

Ista stvar je moguća i spajanjem direkt s kompom ali u tom slučaju javlja limited or no connectivity, mogu postaviti IP za komp ali ne i za disk, pa da tako rješim stvar. D-Link Click & Connect ni tu nije dao rezultate, samo kao i svaki puta sugerira da provjerim sve kablove, spojeve i ine tehnikalije ne bi li otklonio mogući problem. ...sve je dobro spojeno, ima utp kabl i napajanje i nemaš tu nešto za fulat.

Piše da problem može biti i kompatibilnost diska s ladicom, ali mislim da to ovdje nije slučaj, jer disk radi kao prijenosti ako ga umjesto utp-a spojim preko usb-a.
Lampica aktivnosti diska stalno svjetli plavo kad je spojen preko usb-a, što znači da je spreman za korištenje, a zeleno kad je preko utp-a što je znak da ga trebam formatirati.
Probao sam i factory reset, što i preporučuju nakon neuspjele instalacije ali nije polučilo rezultat.

Flashanje firmwarea je isto moguće jedino preko web sučelja, tako da ni tu ne mogu napraviti puno.

Nikky hvala na pomoći

LiquiD SileNcE je offline   Reply With Quote