View Single Post
Staro 13.07.2010., 09:03   #174
extremepc
Banned
Moj komp

Datum registracije: May 2009
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
U igrama ima nešto bolje performanse iako to jako ovisi od igre do igre. (govorim o 2 jezgre+HT vs 4 jezgre)
Ukratko u vecini igara i3 ima bolje performanse. To pokazuju testovi i to je tako.

Citiraj:
Dulju garanciju nema jer kad sam zadnji puta pogledao svi Intel box procesori imaju 36mj garancije (a i to nema apsolutno nikakve veze u ovoj priči)
Ako gledaš od danas do sutra Q6600 nema u prodaju ni u jednome ducanu jer su vec dulje vrijeme zamjenjeni Q8XXX/9XXX serijom.Dakle ako te matematika dobro služi sa i3-om moraš imati dulju garanciju, osim ako ga nisi uzeo kod lokalnog dilera.

Citiraj:
Integrirani Intelov GMA je također posve nebitan u ovoj priči pošto netko tko ima kvodonju ziher ne koristi integrušu..
Ja sam imao kvadonju i htio sam koristiti integrušu, a nisam je imao. Uvijek mi je bilo žalosno da ne zele stavljati i integrusu na skuplje ploce jer vrlo cesto kada prodam trenutnu grafu treba proci neko vrijeme da nabavim novu, pa mi je integruša ili neka low profile grafa dušu dala. Čak i da slijedimo tvoje rijeci opet i3 530 dolazi sa necime sto q6600 nema, a oprosti mi ako te to vrijeda, ali sam si rekao da se gledaju svi aspekti

Citiraj:
I za kraj opet se vraćamo na početak.
Onaj tko ima LGA775 C2Q u principu neće prelaziti na LGA1156 Core i3 jer neće profitirati kad su sirove perf u pitanju.
Možda ce htejti iste peromanse ali da otide na novi socket, odnosno novu tehnologiju kao ja? A lako kasnije updejtat proc....nemaju svi u jednome danu 5-10 kilo kuna...niti se vade kredit na pc.

Citiraj:
Taj će gledati da krene na minimalno Core i5 kako bi dobio bar nešto bolje performanse.
Onome tko C2Q nije u potpunosti iskorištavao njemu bi i C2D bio i više no dosta a ako baš želi novu platformu onda je Core i3 logičan odabir no to ne znači da opravdava izdatak za sve što nova platforma nosi.
To je tocno i to si dobro napisao. No imas ovdje mnogo ljudi koji su dali nikakve ili minimalne korake prijelaza sa 775 na 1156, a ja sam jedan među njima.

Rabljeni i3 530 = 600kn
Rabljeni q6600 = 750kn
Rabljeni i5 750 = 1400kn

Dakle trebao bi dati skoro pa trostruko veci iznos za i5 napram i3-a da bi doživio porast performansi koji sam imao sa Q6600.

Meni je 800kn puno i kad gledaš za te novce se moze kupiti razlicitog materijala.

Citiraj:
A onaj tko smo želi potvrdu da pravi ispravan korak učiniti će ono što je zamislio bez obzira što drugi rekli. A to je nešto što već i vrapci znaju
Oni koju su egoisticni da, oni koji imaju pamet i znaju procitati nekoliko stranih i domacih recenzija kao i misljenje ljudi na forumu i ne.

Pitao sam kakva je npr razlika u igrama, dobio sam samo odgovore oko renderiranja. Pilite me da neka idem odmah na punokrvni i5. Dolaze dvije osobe koje ne vide razliku između punokrvnog i5 i q6600.

I ti sad meni govoriš da sam jedan od onih koji ostaje na svojem mišljenju?

Kao prvo odgovori su toliko raznoliku da se covjek moze pogubiti na kraju, i jedino mu preostaje da se kocka i uzme preporuku jednog clana ili da ostane na svojem misljenju kakvog god ono bilo.

NHF
extremepc je offline   Reply With Quote