Citiraj:
Autor LUKA.
Znači pričam o klasi slušalica cca 300€ na gore i slično... za slušanje muzike sa kompa pa i igranje (igram aktivno cod4)...
|
Dolaskom novog vala mp3 igracki, trziste slusalica je dozivilo porast za nekoliko puta. Zapravo malo koji dio zabavne potrosnje je toliko profitirao i stalnom je u rastu. Tako da je 300 Jureka klasa, zapravo vise u 100 Jureka klasi, jer ima jednostavno previse modela koji zivotare u ponudi da bi povezali cjenovno modele s pocetka i kraja ponude.
Povedi roditelje/prijatelje zenu ili djevojku u Graz i dok oni kupuju i gledaju, zaleti se u
MM i
Saturn, ponesi omiljeni CD i onda na licu mjesta mozes cuti razliku. Razliku izmedju top modela i onih koji su cijenom pristupacniji a tebe mozda super zadovoljavaju. Nigdje neces kod nas imati spojeno 50-tak recentnih modela, i onda stvarno dobiti mogucnost postene procjene sto kupujes.
Za te novce bih radije isao na slusalice i pojacalo nego na deklarativni top model kojeg mozes uloviti novcima. Jer ih neces nikako moci iskoristiti samostalno. Ali mislim da bi ti i za 100 Jureka mogao naci tamo (pa i kod nas) vise nego zadovoljavajuce slusalice za ipak generalnu namjene komp/audio.
Citiraj:
Autor Bluzer
Beyerdynamica, Shurea, Audio Technice i sl. koji znaju nešto napraviti kako spada.
|
Sva tri imena (od kojih je Technica najrasnija) su izuzetno nezahvalna za kupovinu u Hr. Prvo, vecina modela je prerusena monitor serija u Fi vodama zbog zelje da uzmu dio kucnog audio trzista. Dobro, Shure je tu ponesto blizi jer ima duze kucni audio program, ali opet, vise monitor tipa. Beyer je tek prosle godine investirao u nove diafragme i drivere, dok drugi vrlo malo imaju tehnoloskih inovacija. Daleko da tu nema solidnih modela, pa cak i jako dobrih klasicnih dizajn modela (prvenstveno Beyer/Technica) ali potrebno je zbilja poznavati modele da bi mogao izabrati i ne zavrsiti s tehnoloskom gerijatrijom naspram AKG/Senn-a.
Zapravo ni kod AKG/Senn nije lak odabir na vrhu i sredini. Digli su prije par godina sve cijene (rast trzista) za 30% i pritom povecali znatno broj modela. Naizgled sve je na svom mjestu, ali takodjer ima prilican broj modela koji zivotare u ponudi. Doduse, AKG i Senn zato stalno investiraju u nove materijale i puno zahvalnija su kupovina.
Citiraj:
Autor LUKA.
i Ultrasone koje su zapakirane u lijepu ambalažu
|
Slozio bih se do prosle godine kad sam imao priliku cuti top modele iz ponude. U pocetku su se igrali sa psihoakustarijama kao Bose i zvucali mi neozbiljno, ali Ultrasone se ipak pokazao kao firma ozbiljnih namjera. Barem sudeci po samom vrhu ponude koje sam poslusao. Ne bih podredio kupovinu pred prvim izborom Stax-om ili Senn-om, ali ne mogu reci da lose zvuce.