@Drvoje:
Razmisljao sam o tako nekakvom hladnjaku poput Hypera 212+, ovog Zalmana Performa i Contat29, ali kako sam vec spomenuo - straznji 80mm ventilator mi je dosta nisko i nebi ispuhivao topli zrak. Zato sam i razmisljao da se topli zrak ispuhuje kroz napajanje i zbog toga mi se svidjeo Freezer Extreme (cini mi se da njemu jedinom nebi smetao hladnjak chipseta - ili se varam?).
Mislim da je ipak Artic Cooling Freezer Extreme prevelik za moju konfiguraciju/kuciste, ali ako ste sigurni da ce moc stat u kuciste, mozda ga i uzmem. Druga opcija koja mi se mozda cini boljom - kupit Artic Cooling Freezer 7 Pro rev.2, iako nemam straznji ventilator za ispuh odmah iza hladnjaka, cini mi se OK hladnjak i bolji (i tisi) od Stock Intel.
pitanja: 1. Da li je AC Freezer 7 Pro dobar hladnjak i skuplja manje prasine od stocka? 2. Da li bi AC Freezer Extreme stao u moje kuciste i da li je isplativo kupiti takav hladnjak?
Hladnjak procesora bi najvise mjenjao iz razloga sto mi je stock previse bucan i previse prasine skuplja. Temperatura je OK. Za kraj, pitanje je AC Freezer 7 pro ili AC Freezer Extreme. Iako prihvacam i ostale hladnjake kao sugestiju, ova dva su mi zapela za oko. Ne mislim izdvojit puno novaca za hladnjak poput Freezer 7 pro, a za hladnjake kao freezer extreme mogu dat malo vise
Sto se graficke tice. Na njoj je sad 70mm ventilator i dosta je hladnija. Temeprature ne prelaze preko 75°C nikada. Opet mi se to cini nekako puno i zbog toga sam mislio uzet neki hladnjak za graficku.
Pitanja: Accelero S1/2 mi se cine presiroki i zato molim tocnu informaciju koliko je hladnjak siri od graficke i da li bi hladnjak stao u moj komp?. 2. da li bi Accelero S2 bio bolji od stock hladnjaka na kojem je 70mm ventilator (bez njega temeprature su bile 30% vece), u obzir treba uzeti da je odmah ispod PCI FireWire kartica.
3. U listi Accelero S2 nije 8500GT. Da li ce to nesto smetat ili bez brige i problema mogu staviti na 8500GT?
Poslusat cu savjet, i Accelero S1/2 necu kupovati. Nadam se da za nVidia 8500GT temperatura od ~75°C nije prevelika (Da li je to previse ili? (temperatura je u loadu) Treabam li osigurati bolje hlađenje za graficku?
Sto se hladnjaka tice...
S Stock coolerom temperatura ne prelazi 50°C (load), ali je cooler preglasan. I previse prasine navlaci na sebe, nakon mjesec dana, hladnjak je sav pun prasine.
Mislio sam prvo kupit Artic Cooling Freezer Extreme, zaboraviti na buku ventilatora, OK hladnjak, podrzava nove sockete, ventilator je "u sredini" i time ce se manje prasiti hladnjak. Zrak bi, umjesto straga na 80mm ventilatoru, izlazio kroz napajanje van.
Gledao sam malo hladnjake i jos mi se svidio
Artic Cooling Freezer 7 pro rev.2
E sad, iako nece bas ispuhivat onaj 80mm straga taj zrak od hladnjaka, nesto ce i napajanje povuc. Tako da bi trebalo biti OK. Cooler mi se svidja, a vjerojatno se moze ugraditi u moj komp?
Gledao sam Scythe Katana 3 i ne svidja mi se bas. Ni dizajn, ni cooler opcenito, a i cini mi se losiji od Freezera 7.
Znaci, bitno mi je da: je tisi od box/stock intel coolera, da bolje hladi, da se prasina manje (slabije) skuplja.
Znaci, ukratko;
1. Da li ce navedeni Artic Cooling Freezer 7 rev.2 dostojno zamjeniti intel box (stock) cooler?
Pod tim mislim da: je tisi, bolje hladi, i nakon par mjeseci ne skupi prasinu kao stock.
2. I drugo pitanje, da li cu taj hladnjak moci ugraditi u komp? (po dimenzijama)
3.Usput, pitanje, u rev1. Freezera 7, hladnjak se stavljao s kopcama.
Kako je kod rev2. posto ovdje hladnjak moze ici i na novije sockete?
4.Da ostavim Artic MX-2 pastu na hladnjaku ili da stavim Artic Ceramique?
eto to je to, popodne vjerojatno idem kupiti hladnjak ako kazete da je to OK!
Hvala unaprijed svima... Nadam se da necu pogrijesiti u odabiru.