Nakon duljeg vremena, odlucio sam kupiti novi hladnjak za procesor, a vjerojatno i za graficku.
Konfiguracija je:
Intel Pentium4, 631, s.775
ASRock G31M-GS
ASUS nVidia GeForce 8500GT
to je to sto je "bitno" (ostalo ima u moj komp).
Kuciste je mATX i zato se malo "bojim" kod kupovine, da necu moci montirati hladnjake ili zatvoriti komp.
Razmisljam o kupovini:
Artic Cooling Freezer Extreme rev.2
Artic Cooling Accelero s1 rev.2.
Nakon ljeta bi uzeo novi procesor - ili komplet novu konfiguraciju (kuciste ostaje isto). Hladnjake bi sacuvao za novi komp (vidim da ovaj Freeze Extreme moze i na nove sockete, sto mi se svidja).
Znaci, uzimam hladnjake koje bi koristio jos koju godinu.
Kod Accelera mi se svidja sto je skoro duplo dulji od graficke, pa imam mjesta za montirati ventilator. Odmah ispod Accelera je FireWire PCI kartica.
FreezerExtreme bi montirao vodoravno - kako mi se cini, drugacije ni ne stane.
Malo sam gledao slike i usporedivao velicine, cini mi se da bi se s Freezer Extreme hladnjakom komp dao zatvoriti, a s Accelerom je to na knap. Saljem 10ak slika pa molim clanove da malo pogledaju kuciste i usporede - te da mi kazu svoje misljenje.
Ono sto me zanima: da li bi navedene hladnjake mogao montirati u komp, te da li bi se isti mogao zatvoriti?
Da li ce ovi hladnjaci biti dobri za buduce nadogradnje?
Da li je uopce kupovina ovih hladnjaka dobra?
Ako bi mi bio prevelik Accelero, da li je moguce maknuti onu plastiku na kojoj pise Accelero S1... i time dobiti na 10ak milimetra?
Hladnjake bi odmah sutra kupio, pa bi molio brze i detaljne odgovore.
Hvala unaprijed svima!
--------------------------------------------------------------------------
Kako je Accelero puno dulji od graficke, a time i od FireWire kartice, na samom kraju bi stavio 70×70×10mm ventilator.
Evo, slika na kojoj se vidi da zauzima samo 2 slota:
http://www.overclock.net/attachments...1-dsc01332.jpg
i desno bez problema stane 70mm ventilator, vjerojatno i 90mm...
Hmm, mogu izmjeriti, samo reci sto tocno .
Da li netko moze izmjeriti koliko je Accelero S1 siri od same graficke?
Ja imam kojih 4-5cm od kraja graficke do kraja kucista.
I naravno, molim informaciju da li bi se Freezer Extreme mogao uopce montirati u kuciste (ili bi mu nesto smetalo), evo uplodao sam jos neke slike bez hladnjaka. Od hladnjaka chipseta (NB) stane normalno 12mm ventilator i jos ima koji centimetar-dva prostora do kraja kucista.
Na pitanje zasto bi mjenjao hladnjake, ako su temperature relativno OK:
1. CPU hladnjak. Ovaj box hladnjak je los, prvo navlaci prasinu pa ga svaki mjesec moram cistit, drugo, ventilator je prebucan. Razmisljao sam o Freezer 7 pro rev.2, no straznji 80mm ventilator nije dovoljno visoko da bi napravio protok zraka u kucistu.
2. GPU hladnjak. Graficka se prije ugradnje prednjeg 120mm i na hladnjaku
same graficke 70mm ventilatora grijala oko 80-100°C. Nakon ugradnje - nece preko 70°C. Imam osjecaj da bi s Accelerom to bilo puno bolje.
3. Hladnjake bi iskoristio za buduce nadogradnje
EDIT: sto se tice preporuke za S2, neznam bas koliko mi je to korisno;
prvo ce se vise grijat graficka, drugo necu moci ugraditi ventilator na nju.
A i nije na listi podrzanih graficka

No, svejedno, ako mislite da ce biti bolje S2 nego S1, primam preporuke.
Takodjer primam prijedloge i u vezi Artic Cooling Freezer Extreme ili Artic Cooling 7 Pro.