View Single Post
Staro 08.07.2010., 13:28   #321
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor rodney Pregled postova
ma to je samo opis studija (vjerojatno c/p sa stranice od faksa), a na malo kojem faksu se nauci nesto radit.. evo ja sam jucer isto postao bakalar, pa neznam stvarno sto bih ja s tim mogao radit, osim davat instrukcije. ono sto ces radit, ces naucit tek kad to pocnes stvarno i radit.
Znam, to je ono tragično, zato se i tako "nisko" u mnogim okruženjima gledaju VSS diplome jer ima "nazivno teoretsko" znanje (i to poprilično široko), a s druge strane je to poprilično neupotrebljivo u praksi jer, ako se i radi o praćenju nekih industrijskih certifikata (npr. Cisco) u većini ozbiljnih okruženja neće biti prihvaćeno kao dovoljno dobro (da ne govorim što se zbiva ako firma ima HP, Nortel, Juniper itd.).

Citiraj:
Autor bluefluid Pregled postova
@Iggy - znaci, primjerice, znati osmisliti i osposobiti mrezu u nekoj firmi od recimo 50tak radnih stanica je tebi neupotrebljivo?
Da, to nije neko posebno znanje.

Citiraj:
Autor bluefluid Pregled postova
Znati preporuciti optimalne kanfiguracije za obavljanje određenog posla je bezveze, a prestrasno je znati upravljati svom tom mreznom opremom i napraviti zastitu + recimo nekakav server gdje ce se spremati backup?
Od nekog s "onakvim" znanjem se ni u jednom ozbiljnom sustavu ne očekuje da radi sve to, dapače, ako poznaje donekle sve to a ne poznaje ništa dovoljno detaljno ima status najobičnijeg rukija koji još ima puno škole ispred sebe.

Svaki od navedenih poslova traži bar jednog cijelog čovjeka, veći dio stvari dva pa naviše, a miks svega može samo tražiti firmica od par ljudi + loš šef.