Dakle, moram podijeliti svoje (loše i neugodno

) iskustvo sa memorijom.
Priča ide ovako...
Nabavio ja povoljno Asusovu matičnu ploču P7H57D-V EVO koja je bila na testiranju negdje (zanimljivo da u trenutku kupnje bio je opis dotične ploče samo na PC Ekspertu

) i koju sam dobio po sniženoj cijeni. Stavim ja 2x2 Gb G.skill memorije za ukupno 4 Gb i vidim ja da to sjajno radi sa Windowsima 7. Nabavim nakon 10 dana još 2x2 Gb i upiknem da bih imao 8 GB RAM-a. Naravno da sve leti, mašina brza, ja zadovoljan. Kad, nakon 2-3 dana, BSOD, aplikacije padaju i letim na desktop, restartam mašinu i vrtim sve testove 2-3 sata, uđem u Windose i ganjam sve živo po 4-5 sati, provrtim TF2 po 2 sata i ništa. I drugi dan opet isto, i drugi dan opet isto... i ja više lud od svega. No, nakon 2 tjedna gnjavaže, svih mogućih testiranja i preslagivanja komponenti ispadne da je na matičnoj ploči crknuo sekundarni memorijski kanal, slot A2 i B2. Memorija nikad overclockana, kvar se očitovao samo prilikom prvog paljenja nakon što PC odstoji 3-4 sata ugašen.
Najbliži opis kvara koji sam našao na forumima bio je tzv. "coldboot" problem tj. nekompatibilnost Asusa i nekih starijih modela DDR3 memorije.
Napominjem ovo zato da ipak istestirate svoje ploče i memorije i to tako da uz memoriju istestirate i sve memorijske utore na ploči. Sada čekam zamjenu matične ploče i drugi tjedan dobivam novu...