View Single Post
Staro 06.07.2010., 11:11   #621
Z-man
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Moj komp

Z-man's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Moram ovu temu probudit iz mrtvih.
Naime držao sam svog e4400 dugo vremena na 2.66 Ghz sa stock coolerom undervoltanog sa 1.325 na 1.15 i u full loadu temperature nisu prelazile 60 stupnjeva. Pošto mi je tih 2.66 Ghz postalo malo uzeo sam Coolermaster hyper tx3 i colockao procesor na 3.2 (voltaža 1.35) i od tada samo problemi jer temperatura u full loadu prelazi 70 . Baš sam razgovarao sam Razerom o tome i veli čovjek sigurno cooler nije dobro sjeo. Reko moguće jer sam ga stavljao bez da sam išta vadio iz kompa. No kad sam izvadio matičnu van vidim dobro je sjelo sve, skinem cooler i vidim na njegovoj bazi lijepo namazana pasta, isto tako i na bazi proca. Skinem pastu (artic silver 5) i stavim zerotherm) i sve vratim u kučište i dobio sam u fulloadu nekih 3 stupnja (sa 73 na 70). Sad mi stvarno nije jasno zašto je to tako. No još me jedna sitnica muči, u biosu je namješteno da se procesor gasi na 60 stupnjeva, da li se to odnosi na jezgre? Jer recimo prije sa stock coolerom kad sam ga stavio na 3.0 () mislim da se ugasio pri paljenju nekog testa koji ga opterećuje 100 %, a sad ne . Any suggestions?