Paket je OK stvar što se tiče jednostavnosti ali nijedan od njih nije odličan. Više vjerujem zasebnim rješenjima jer ako je AV u određenom paketu dobar nemora značiti da je i FW na istoj razini jer su to dvije različite stvari a kompanija koja ga je napravila nemora biti expert na oba područja (što najčešće i nije).
TrendMicro paket je samo prosječan što se AV tiče ali FW nebih dao niti prolaznu ocijenu. Za nekog prosječnog korisnika možda i da ali pada na imalo ozbiljinjem pokušaju da se od njega napravi dobra zaštita sustava (govorim o mrežama s djeljenjem printera, bazama podataka itd). Ne samo on nego dosta FW ima gadnu naviku da pri otvaranju određenih portova otvara i neke druge koje nebi smio ili ostavlja određene rupe u sistemu.
Bitdifender je pao pri prvom pokušaju podvaljivanja virusa, pogotovo zapakiranih u više kompresija, FW je dosta bolji.
Panda se drastično mjenja iz verzije u verziju i to ne nužno na bolje i on za mene nije ozbiljan AV jer dosta oscilira u punuđenim nivoima zaštite kod različitih verzija.
ZA, paket AV i FW nebih ni komentriao jer ne valja ništa, osim FW. Bolje im je nek se ostave AV i fokusiraju na FW-to im ide.
Norton se po meni dosta srozao osim u corporate izdanjima gdje su zadržali kavlitetu ali po tradiciji su skupu ko sam vrag pa ostaje pitanje omjera cijena/ponuđeno.
S Nortona sam prešao na NOD (i za home upotrebu i za corporate) i pokazao se ne kao dostojna zamjena nego kao No.1 na tom području. Posebno briljira na corp. području gdje je nenadmašan što se tiče nivoa konfiguriranja i zaštite, malih i redovnijih updateova, nudi mogučnost pravljenja skripti pomoču kojih rješavaš postavljanje clienata na mašine iz komandne linije itd...
Ali, to je samo moje mišljenje