View Single Post
Staro 05.07.2010., 12:49   #180
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
? ko' je kriv, kakva optuzivanja? kakav lock teme?

sasvim ispravna graficka nije sasvim ispravna ako se u testiranju pojavljuju artefakti, i ako nakon nekog vremena se pocnu artefakti pojavljivati. nikola je sam bez icije prisile isao probati metodu, sada je ispalo sranje. zbog cega, zato jer sam napisao ja sto sam radio, i jos par ljudi? i onda je on isao (valjda) istom metodom pokusaja osposobiti svoju graficku, i nije uspio? meni je logicno za zakljuciti, ako se vec javljas ovdje u temu, da si eliminirao hladnjak kao moguci razlog, pastu, nenasjedanje na GPU, crknuti ventilator, zagusenje hladnjaka.......

kako god, ja nikako ne vidim kako itko moze biti kriv za nastalu situaciju. ono sto znam je da ova metoda u nekim slucajevima funkcionira, u nekima ne. problem je sto danas svatko zeli biti sposoban "kompjuteras", pa se vidaju svakakve sheme OCanja, sastavljanje racunala na ho-ruk, ovakve metode u kojima je svakako pozeljno znati nesto o elektornici........ bez uvrede, ali to se ne radi od nule, a citajuci postove od nikole - covjek ne zna bas. hell, nisam niti ja znao, pa sam procitao i pitao sto ne kuzim. nisam uzeo fen i opleo ko manijak, pa sta bu - bu.

sto se tice mogucnosti da je pregrijavanje razlog artefaktima i da je bolje hladenje moglo rijesiti problem, isto greska autora. on je prije javljanja u ovu temu rekao da je isao vec sa 350°, i da nije nista napravio. ako je isao na kratko lijevo-desno po cipovima sa 550°, garant ih nije ubio da je to razlog sadasnjem gorem stanju. mozda je samo ubrzao proces, iako imho razlog je krivi nacin zagrijavanja. opet se ponavljam, da se ima malo iskustva u elektornici, najvjerovatnije nebi doslo do ovoga do cega je doslo. cisti dokaz su ovdje ljudi koji su se javili, tesko da se svi kuze u tematiku 5/5, ali svima ili radi ili ne.

Burko je offline   Reply With Quote