View Single Post
Staro 05.07.2010., 12:42   #29
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
cisto da napisem kratki osvrt na dosadasnje smartphone/phone iskustvo...

Background: 5 Nokia (3210, 5xxx nesto, N95, XM5800, N97 par dana) i 1 SE K750i.

Dakle, zakljucak bi bio = Nokia fan. I to je bila istina dobrih ~5 godina recimo, SE je uletio cisto radi neke kompenzacije i dobre cijene, i moram rec da je bio odlican mob... Par mana, al' ko ih danas nema. Kad sam kupio N95, to mi je bio ultimate mob, dobar fotic, dosta cvrst s obzirom na mehanizam, super ekran za to doba, 2 GB kartica unutra... Presao na XM5800 cisto radi boljeg ekrana i touchscreena. XM5800 mi je bio tako... dobar, al' falilo mu ono nesto. Zapravo, za te pare XM5800 je bio do jaja. Pa sam na kratko nabavio N97 i razocarao se, iako je mocniji od XM5800, imao sam filing da je to nista drugo nego veci XM5800 sa malo vecim ekranom i tipkovnicom, nije vrijedilo gotovo dvostruke cijene. OS = solidan, al' truba naspram iPhone 3/4, WM6.5+ i Androida.

E i onda je uletio trenutni mob, HTC Desire... gledao sam malo te HTCove prije, nisu me impresionirali, dok nisam vidio Legend/Desire. Istina, kostali su duplo od one XM5800, al' mi se sve cinilo i duplo bolje, brze i lakse. I bome je tako i bilo, kupio Desire prije 4 dana, apsolutno predobar komad hardvera. Ekran 10/10, interface 9.5/10, touchscreen 9.5/10, OS 10/10. Zapravo, jedini dio tog moba koji nema ocjenu vecu od 9 je zvucnik, jer XM5800 ima pet puta bolji sound. Ali ta mana mi ni ne smeta toliko jer ako slusam mjuzu/ebook, ionako ide na slusalice dok przim bajs / trcim.

Zderanje baterije mi nije neki faktor, meni traje 1.5 dan za sad, a nonstop nesto radim s njim, znaci za tjedan dana kad me pusti kemijanje po aplikacijama i mogucnostima ce to bit sigurnih 2 dana (prosjecni racun oko 70 kn), sto je vise nego dosta za smartphone. Nokia N95 je gurala max 3 dana, XM5800 je drzala oko 4.

Long story short, debele preporuke za jedan od 5 najmocnijih smartphoneova na trzistu.