View Single Post
Staro 04.07.2010., 11:01   #46
tOta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor mislav_os Pregled postova
Ja evo nakon godinu i 8 mj od kupovine laptopa sam skuzio da je baterija izgubila 20-ak %. Prvih godinu dana laptop sam jaaako rijetko koristio,ali sad mi je to primarno racunalo i intenzivno ga koristim.
Složili smo se svi na ovoj temi da baterija bez obzira gubi kapacitet s vremenom, samo da je najbezbolnije ostaviti je na ~40% pošto je to tzv. optimum za skladištenje. Ako je već izgubila ~20% onda sumnjam da je većinu vremena odmarala na tih ~40% kapaciteta.
Citiraj:
Baterija je stalno u njemu i laptop je stalno ukopcan u punjac. Koristim ga na bateriji mozda 1 tjedno,i svaki put kad je koristim je ispraznim do kraja i onda je napunim do kraja(kao na mobu i na svemu ostalome sto ima punjive baterije ).
IMHO smatram da griješiš, pošto nema potrebe je prazniti do kraja i puniti i raditi pritom puni ciklus, nego je preporučljivo ne prazniti bateriju do kraja i puniti do 100% osim kada je potrebna kalibracija ili kako pišu svakih 30 ciklusa. Manja punjenja više odgovaraju od tih potpunih - tako kažu na NBR i BatteryUniversity.
Citiraj:
Ugl,nikakve mudrosti tu..baterija ce kad tad izgubit svoja svojstva od prvog dana,tako da ne morate cjepidlaciti oko toga. Trebali bi je naravno sto cesce prazniti i puniti do kraja,a ne nadopunjivati...i to je to.
Slažem se sa prvim dijelom, ali ova preporuka ti je pogrešna, barem svakih 29 punjenja od 30.

Ovako to izgleda kod mene, valjda ne griješim, a i Lenovo mi isto preporučuje.

tOta je offline   Reply With Quote