View Single Post
Staro 04.07.2010., 07:50   #118
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp

riceburner's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor Josip07 Pregled postova
Baš sam gledao te kontrolere na stranici linksa i ostalim kojih sam se sjetio i nisam ništa pametnog našao (bar po mom mišljenju). Konkretno u linksu ima SATA x2 kontrolera za nekih +- 100kn koji pretpostavljam nisu ništa bolji od onih integriranih na matičnoj i samo 2 hdd se mogu prištekat.
Dali zna netko gdje ima nešto pametnije za 2 ili 4 hdd -a. koji su osjetno bolji/brži od onih na matičnoj?

I još imam jedno pitanje i valjd vas onda više neću gnjavit. Dali se mogu napravit više različitih/odvojenih raida na 1 kontroleru? Konkretno: Dali se mogu spojiti 2 HDD/SSD u raid0 (za win.) i npr. 3 ili više HDD u raid0 ili raid5 (za storage) i sve to na običnom integriranom kontroleru na matičnoj.?
Hvala na odgovorima i što me trpite. A Šta Ću kad sam znatiželjan i možda bi to u bližoj budućnosti napravio ako se može. Pa vrijedi pitati unaprijed neg da se zaletim.
novi from the box low end kontroleri su nekih reda 700 kn tako da ti je to vodilja, ali tu je uvijek ebay...
na dobrom kontroleru mozes imat i nekoliko raid polja, sve ovisi koliko kanala ima kontroler i koliko si mozes diskova priustit...

a kaj se tice kontrolera na plocama, to su sve neki kvazi raid kontroleri, pravi kontroler je uvek standalone...
riceburner je offline   Reply With Quote