Citiraj:
Autor japa
@Ahab
Jel onda s tim Nytro Box DVB-T PRO RF ili nekim drugim modelom koji ima pravi RF izlaz mogu mijenjat kanale pomocu starog daljinca od TV-a jer zelim izbjec koristenja oba.
Odnosno jel postoji reciver koji mogu spojit na TV, a da imam sve mogucnosti na jednom daljincu ili je jedino rijesenje univerzalni?
|
Citiraj:
Autor TomG
Uključiš TV sa njegovim daljincem,prebacis na određeni program i sve ostalo radiš sa daljinskim od digitalnog prijamnika.Naposlijetku opet samo tv ugasiš sa njegovim daljinskim.Ja osobno koristim SRU9400 pa sve kontroliram.
|
...što je elegantnije rješenje
S daljincem TV-a mijenjaš samo u slučaju kad imaš DVB-T prijemnik s običnim LOOP-om ( i to samo analogne kanale) s tim što u tom slučaju moraš još daljincem odabrati vezu između DVB-T prijemnika i TV-a budući da su tada povezani s dva kabla (scartom u TV dolazi digitalni a RF kablom analogni signal koji DVB-T prijemnik u ovom slučaju samo "propušta").
Po meni, najbolje rješenje je kupnja malo boljeg "univerzalca" na kojeg se lako navikneš, pa onda spremiš u ladicu stari daljinski od TV-a i kršomat od daljinskog koji inače dobiješ s jeftikaner digitalnim prijemnikom (prije toga im izvadiš baterije

).
Prijemnik s "pravim" RF izlazom treba ti samo u slučaju kad nemaš scart ulaz na TV-u.