View Single Post
Staro 01.07.2010., 02:42   #289
Overhaul
Premium
Moj komp

Overhaul's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Aj da se mi vratimo konkretnim hladnjacima za Core 2/Core i3/i5/i7 procesore kao što naslov threada govori.
(iako je Swarm Dude u pravu glede odnosa boje i termodinamike, samo crna boja nije nužno crna u toplinskom infracrvenom spektru gdje je to bitno - radijatori u stanovima isijavaju preko 90% crnog tijela iako su obojani uglavnom naočigled "bijelom" bojom...nebih sad o fakultetskim glupostima, davno je to bilo kad sam učio... samo ne kužim zašto se imaju potrebu neki ljudi javljati i izrugivati makar očigledno neznaju/ne shvaćaju o čemu pričaju, a i neda im se informirati... gomilanje postova, ego, trolanje ili?)
...
Dakle, za vikend sam si odlučio složit laganini jednu mašinu, pa sam za početak išao očistiti trulju uzetu od extreme pc koji je pak uzeo od magarca i tako... (na pitanje kako očistiti zapečenu duhansku prašinu i packe - ja sam to odradio kompresorom za zrak, kompresorom vode za pranje auta, osušio fenom, i na kraju uglanjcao krpicom i arfom za prozore ) No, gledam, ne sviđa mi se ta crna boja na kontaktnoj površini, previše je tu slojeva. i tako, vodeni šmirgl, kvadrat stakla za ravninu i deri. Skužio polako kako je podloga konveksna, i to poprilično - što se da vidjeti na djelomično skinutom niklu ispod boje, ispod kojeg je pak ciljani bakar. Uzeo i 775 proc i fakat-sredina ispupčena, 1366 - također. Ne budi lijen, pogledao i na drugom trulji koji je netaknut iz dućana - isto. Ljuljaju se prockasi na oboje i prosijava kad se stavi u ravninu svjetla. Enivej, polulappao sam samo crnog. Evo upravo tipkam sa tog stroja. Jel bolje hladi - neznam, jer nemam za usporedbu stanje prije toga. No kontam i sama činjenica da je proc sad direktno na uglađenom bakru a ne na nekih 3 sloja raznih materijala, a proc se drži na suho "vakuum-zalijepljen" na dodirnoj površini, valjda je onda okej Eto, za potrebe flashanja biosa, na testbedu sam imao na suho, bez paste stezaljki i sarafa, samo pasivno naslonjen i7 965x bez ikakvog venta igdje na tesbedu i mirno dignuo windoze, flashao bios, oprobao coretemp - bilo na 68-70 stupnjeva po jezgrama i stoji.
naravno, kad sam pogasio, bome je trulja a i memorije bili prevrući za držanje prstima. Ima li boljeg zračnog rješenja u nas od lappanog thermalrighta 120 sa ozbiljnim ventom? Možda ima. Ali ja ih koristim godinama, navikao, i ne pokazuju znakove zastarjevanja

Zadnje izmijenjeno od: Overhaul. 01.07.2010. u 03:10.
Overhaul je offline