Eto mene natrag staroj ljubavi

nakon tko zna koliko kartica, G80 kartice su mi i dalje najviše prirasle srcu. Pošto je stock cooler u banani nakon tko zna koliko skidanja i premetanja onih krpica, prekopao sam ormar u potrazi za nečim da ju ohladim dok ne nabavim nešto bolje.
Prvo što sam probao bio je VF700 za koji sam i pretpostavio da će biti preslab za ovo, no ipak sam ga namontirao i isprobao. Malo sam eksperimentirao s rupama, tako što sam maknuo "prsten" oko čipa i dobio dodatni set rupa što se pokazalo dobitnom kombinacijom za bilo koji hladnjak. Idle je bio nekih 55C, a load oko 75C, očekivano previše (no ipak manje nego sa stockom).
Zatim sam probao Accelera S1 rev.1, no bio sam skeptičan prije montiranja pošto znam da paše na mali broj kartica. Kasnijim odmjeravanjem, rupe u kojem sam montirao Zalmana, odgovarale su i za S1. Nažalost, samo dvije dijagonalne, pa sam ga tako i montirao. Nisam stezao kao budala da se ne savije metalni nosač od S1-ice, i tako upogonio stvar. Kao što možete vidjeti idle čipa se kretao od oko 43-44C, a load je bio ravno 60C i nije mrdao više pod Kombustorom, znači u igrama bi vjerojatno bilo i manje. PCB i ostalo u prosjeku 10-ak stupnjeva manje od čipa. Na regulaciju i NVIO čip sam stavio par ježićaka, dok na memoriji nije ni potrebno. Inače nisam stavljao Deltu, nego neki 120mm ventilator na 1500rpm. Sad za 24/7 kad utišam ventilator na ispod 1000rpm temperature idlea su oko 48C, što je i dalje mnogo bolje od stocka

Vjerujem da bi temperature bile i manje da je baza S1-ice veća; ovako prekriva samo sredinu. Možda da se okušam u skidanju IHS-a?
Sjećam se da je i Halos stavljao S1-icu na, ako se ne varam 8800GTS G80... ne znam sad jesi li ti uspio napraviti kombinaciju montaže na sve četiri rupe? Ili si ti pak imao rev.2 sa setom rupa više? U svakom slučaju, nakon već nekog vremena S1-ica koja se polovna može naći i po 100-tinjak kuna može udahnuti novi život u G80 starkelje, koje i dan danas guraju igre na zavidnoj razini (uzevši starost od 4g+), što je lijepo za vidjeti
Evo i par slikica da ne ostane sve na trkeljanju