Citiraj:
Autor Joke
Jesi probao napravit ccmos?
Ili eventualno fleshat zadnji BIOS?
|
Imam RAID 0 na ploči pa nisam siguran dali bi ccmos bio pametan potez.
Citiraj:
Autor D-I-A-B-L-O
Kakve bi tu veze bios mogao imati?
Jedino gdje ja vidim neku vezu je ako si možda isprobavao to svoje napajanje na slabijem kompu, a ono je počelo davat nestabilne napone, koji na slabijem kompu ipak nisu toliko nestabilni da se komp nebi mogao pokrenuti. Znači vjerojatno neki kondić ili neznam ni ja šta točno u Silverstone-u je oslabio i sad više napajanje nema dovoljno snage da potjera komp u onom trenutku kad ti pritisneš dugme za paljenje, jer tada ti i treba najviše struje dok se diskovi i svi ventilatori zavrte i tako dalje.
Pokušaj, ako uspiješ opet pokrenuti komp sa tim napajanjem, pokrenuti OCCT i popali si one kartice za praćenje voltaži, pa gledaj dali imaš veliki pad voltaži i šta se dešava.
|
Problem s napajanjem nije u tome da ono ne može pokrenuti komp, nego je problem u tome što prestaje davati napon kada je komp isključen. Kada uključim strujnu letvu napajanje nekad pusti napon u komp pa ga mogu upaliti, a nekad ne pusti pa ga ne mogu upaliti. Kada pusti napon (isključen komp) mala lampica na ploči svijetli neko vrijeme pa se opet ugasi jer napajanje opet ne daje napon. U drugom kompu to isto napajanje ne radi takve probleme.
Ako dovoljno brzo reagiram nakon puštanja napona i upalim komp, on može raditi danima na tom napajanju bez problema.