View Single Post
Staro 28.06.2010., 22:07   #244
Nebbo
gejmer
Moj komp

Nebbo's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
NHF ali previše filozofiraš oko gluposti. To što ti nešto ne koristiš ne znači da i drugima ne treba. Što ti smeta Floppy, IDE, PS/2? NEkima je recimo dobrodošao IDE kontroler. A osobno mi je dosta puta dobro došao i PS/2.

Položaj konektora front panela je nekima glup a nekima dobar ovisno o kućištu jer nekome će pasat da bude gore a nekome ne.

Onaj ventilator je prva stvar koja se makne jer je posve nepotreban, a i mali hladnjak je sasvim dovoljan za ono što on hladi

Ako ti ta ploča nije po volji imaš Deluxe3 verziju ili uzmi neku Gigabyte X58A ili neku od Asus ploča kao što je recimo P6X58D-E

Mozda filozofiram, ali nikako oko gluposti. Zar je bio problem rijesit tih par stvari, ustedit na njima i dobit jos jeftiniju plocu. Neka je i 100kn, puno je.
Ako vec idu radit jeftinu plocu, onda su bezveze nabacali neke stavke bez kojih se moze. Ventilator i floppy definitivno. Ajde nek IDE i ostane. PS/2 port??? Mislim da danas ni nema za kupiti PS/2 mis. Ako i postoji, onaj tko kupuje i7 sigurno nece kupiti PS/2 mis. Ista stvar je i sa tastaturom (al sad malo sam sebi skacem u usta jer ja imam stari dobri IBM-ov komandni pult iz '82 Ja sam valjda iznimka koja potvrdjuje pravilo

Polozaj front panela mozda i ne bi bio toliko glup da su ostali konektori kucista (tipa firewire, USB, zvuk) odmah do, tako da ih ne treba razvlacit okolo.

Moje misljenje je da je ploca malo zbrckana, barem sto se layout-a tice. Nisam je isprobao, pa drugu stranu medalje ne znam. Ali sam misljenja da ako su vec isli raditi jeftinu plocu, sa malo mozga, mogli su dobiti odlican proizvod uz manju cijenu...

Ploca na koju su se mogli ugledati je po meni definitivno EVGA X58 SLI LE

Cijena im je identicna, a ako je suditi prema layout-u ploca je neusporedivo bolja... Steta sto je nema uzeti kod nas, mislim da bi to definitivno bio moj izbor...

Nego Wolv, ti si imao prilike isprobati vecinu tih ploca... jel na kraju to sve isto sranje samo drugo pakovanje? Prvenstveno sta se tice pouzdanosti, a potom performansi i opremljenosti? Dal veca cijena opravdava razliku izmedju ploca ili vrijedi tvoje pravilo: Skupe ploce = DFP