View Single Post
Staro 28.06.2010., 13:53   #241
Nebbo
gejmer
Moj komp

Nebbo's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Kupujem MBO s1366. Vidim da mnogi savjetuju Asrock Extreme3, medjutim gledajuci samo layout ima puno stvari koje mi se ne svidjaju:

Prvo me smeta onaj mali ventilator koji ce kad stisne zima 100% pocet zujat. Al on se lako skine...

Jos jedan totalni promasaj u layout-u maticne mi je pozicija konektora od kucista za power, reset, HDD led... Smjesteni su tik do napajanja, tj. u gornjem desnom uglu pokraj ram utora. Za mene koji zelim cisto uredjeno kuciste bez nepotrebnih navlacenja zica preko cijelog kucista, to je apsolutni promasaj.

Floppy utor... WTF... pa to ne koristim godinama. Da se mene pita to su mogli maknuti i dodatno srezat troskove. Ista stvar je i sa IDE, al dobro.

Isto tako me brine (mozda neopravdano) hladjenje southbridge-a. Vrlo vjerojatno bi stavio HR05, sto znaci i dodatni trosak...

PS2 portovi? Ocito ima jos dosta ljudi koji ih koriste? Al zar i oni koji namjeravaju kupiti intel i7 CPU...? Po meni bi bilo bolje da su stavili jos dva USB porta...

Ako se mene pita maticne sa s.1366 apsolutno imaju neopravdano visoke cijene, krenuvsi od ove Asrokice, pa do onih divljanja poput UD9 i Asus extreme 3 ili koja je vec... Al nalazim se u situaciji gdje ne mogu birati.

Preporucite mi jednu dobru, amo reci bestbuy plocu. USB3.0 je recimo pozeljan, nije nuzan. Ista je i sa SATA3.

Trenutno mi se Gigabayte x58 extreme nalazi na garanciji, a kako to nece biti rijeseno u tako skorije vrijeme, a bez kompa sam vec mjesec dana, trebam neko rjesenje. Ne znam dal da kupim neku jeftinjaru koju cu prodat kad mi se maticna vrati sa garancije ili da kupim nesto u rangu ovog propuha od gigabyte-a pa prodam ovu sa garancije (da se ne gnjavim sa rastavljanjem djelova)...

P.S. - imajte na umu da maticnu koju kupujem mogu dobiti nesto jeftinije...

Zadnje izmijenjeno od: Nebbo. 28.06.2010. u 14:00.
Nebbo je offline