[GOW]Nec, ovo sto si linkao je USB bracket, za izvesti USBe na straznju stranu kucista na mjesto za kartice.
mene zanima nesto drugo. @ShebY, za sto ti tocno treba ovakav kabel? treba ti duzina od izvoda USB-a sa ploce do prednje ploce kucista? trebaju ti prednji USB-i komplet ili straznji?
ako ti trebaju straznji, eno za 10 kuna. ako ti treba prednji, kako ga mislis ucvrstiti? ne postoje univerzalne velicine, osim u obliku 3.5" i 5.25", na mjesto flopija ili optike. ako imas postojece tvornicki postavljenje USB-e na prednjoj strani kucista, i kratki su kablovi - napravi ih kao ja

. najbolji nacin - mrezni kabel koji ima taman 8 zica koliko ti treba za dva USB-a, taman koliko ih ide s jedne tocke maticne i najcesci broj vanjskih USB-a na kucistu. srezes jedan USB kabel i produzis cetiri zice, naneses malo tinola da spoj bude cvrst, i (barem sa ja tako radio) navuces izolaciju preko spoja. ja sam koristio izolaciju od nekog debljeg kabla, taman prede preko spoja, nikakva izolirka koja otpusta ljepilo i slicne stvari nisu ovako prakticne. nakon sto si sredio obje strane jednog kanala, srezes drugi i napravis isto. bolje raditi odvojeno jer se lako zice pomjesaju, ne ove originalne toliko koliko ove za produzetak.
crna je na zutu produznu, na drugoj strani je zuta i zuta sa bijelom crtom........i jos jedna crna, koja je od kojeg kanala?
inace sam si radio vec dvaput ovakve produzetke, sve za prednju stranu na kucista. i sljaka 5/5, nikakvih problema.
**ako budes radio ovakav produzni, obavezno nakon sto zalemis svih 8x2 zica (tj spojeva) i nakon sto navuces izolacije - provjeri sa multimetrom da li je svaka zica u odgovarajucem spoju sa pripadajucom, i niti jednom drugom. inace riskiras i lako spalis USB na ploci, ja sam uspio na jednoj slot1 ploci tako spaliti jedan kanal

.