hm, da McG. slazem se da jest sve to farbanje ociju javnosti, ali ne mozes poreci da je to napravila vecina. manjina, tj jako mali broj ljudi drzi konce svega, kako oni kazu tako mrcine plesu koji dalje drze one ispod, oni one ispod i tako do mrava - mase. tako da koliko god jest u neku ruku smijesno i jako licemjerno sada pokusavanje i sprecavanje izumiranja vrsti sto biljnih sto zivotinjskih, sjece suma, smanjenje plinova i zagadenja itd itd, barem u nekom malo pozitivnom smislu se krenulo.
povodom ovakvog razmisljanja, jedan od spotova koje gledam radije od 90% filmova koje sam pogledao do sada u zivotu:
http://www.youtube.com/watch?v=u6KXgjLqSTg
jed2i
ma ok, neka budu ti svemici ratoborni, neka zele nesto. kakav rat, sa cim da ratujemo? otkrio si nacin prevaljivanja ogromnih udaljenosti jednim treptajem oka, sva tehnologija je popratno napredovala kao i ta koja ti omogucava putovanje........ i najvjerovatnije, ako vec mislis ratovati - napredovalo je i oruzje

. i onda oni dodu, "Ljudi, hocete ratovati ili se pokoriti?" -"budemo ratovali mi, kao u filmu". i sta, to je kao pecinski covjek protiv danasnjeg izraelskog vojnika, satrli bi nas.
iako ponavljam, ne znam sto tocno bi jedan vanzemaljac htio sa Zemlje. zlato, drago kamenje, naftu? to su sve vrijednosti koje je covjecanstvo proglasilo vrijednima (osim nafte, nazalost potreba). novac isto, opcenito. mozda i to samo mozda voda, i to pod uvijetom da "rade" na istom sistemu kao sve na Zemlji, sto uopce nije pravilo. kamen, drvo? zrak, koji im isto ne sluzi kao voda?