Tema: e-matica
View Single Post
Staro 26.06.2010., 23:43   #12
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
A cuj, cim je takva hajka, nemam sto "ne vjerovat", ali opet, kao sto rekoh, u toplini svoga doma nikada nisam imao problema s pristupom i obradom tog cuda, a radio sam za pola jedne Zagrebacke osnovne skole to.

Dam se kladiti da je veliki dio problema i na tome sto je dobar dio masina po skolama na kojima se to radi slozen kriminalno lose, paaa...
Ne znam točno na što misliš ovime što sam podvukao. Računala ima različitih, mogu reći za svoju školu da su računala na kojima su to ljudi radili klase AthlonXP/P4 Celeron/Sempron s.754, dakle nije neka bajka, ali uredno odrađuju svoj posao. Ovo su ljudi uglavnom radili od kuće, sa svojih računala, laptopa... Internetska veza je u školi DSL (T-Com), a ljudi kod kuće imaju i T-Com i Optimu i razne druge. Jednostavno ne vjerujem da je u ovom slučaju, ove godine, krivo bilo što drugo osim ljudi koji su zaduženi za infrastrukturu e-matice (hardversku ili softversku).

Prvo su nešto "nadograđivali". Ne sjećam se točno detalja, ali na glavnoj stranici e-matice je stajala poruka o nekakvim nadogradnjama i da će se ocjene moći upisivati od srijede. Osmašima svjedodžbe trebaju u ponedjeljak. Na stranu što se radi o svega dva radna dana (srijeda i četvrtak), jer su ljudi radili od kuće, praznikom, vikendom, jednostavno stvar nije šljakala. Zatim se nije moglo pristupiti učenicima s posebnim potrebama (moglo se isključivo ravnateljevim računom, no i to nije nigdje rečeno nego slučajno skužili), nedostaje mjesta za izborne predmete (samo 3, na mojoj školi taman, ali znam jednu gdje imaju 4). Uglavnom, gadno su zaribali, nadam se da će dogodine biti bolje.

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote