View Single Post
Staro 26.06.2010., 19:17   #120
Mario_ZG
vucibatina
Moj komp

Mario_ZG's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
SCYTHE Kamazo 2, USB 2.0 + eSATA

Kupio neki daj taj Verbatim od kolege sa foruma. Unutra onaj Samsung koji oće prdeknut). Ponukan vašim kritikama i prijedlozima odlučio ga izvadit iz te plastikane od kučišta. Baš mi se nije davala neka velika lova za ladicu pa sam za 90 kuna zadovoljio sa SCYTHE Kamazo 2 (USB 2.0 + eSATA) iz Linksa.

Dakle to je verzija koja ima USB i eSATA priključak. Kučište mi se čini skroz OK za te pare (osim kaj fakat malo smrdi ). U bundle-u osim case-a dolazi jedan Y-USB kabala, eSATA kabal, eSATA bracket i jedan USB-power kabal.

Ponukan također pitanjima dali koristit Y-USB ili ne, utječe li to na performanse odlučio sam provjerit brzinu CrystalDiskMark-om u 4 kombinacije kablova. Koristi sam isključivo USB portove na matičnoj (dakle bez ikakvih hubova, front panela i sl.) i originalni Y-kabal od Kamaze.

- 1 x USB @ mini USB (jedan USB sa ploče u mini USB na kučištu iliti najčešće korištena situacija)
- 2 x USB @ mini USB (ukopčao i drugi USB pa neka kao radi stabilnije, brže)
- 1 x USB @ mini USB + USB to DC (kako sa kučištem dolazi kablić za napajanje u slučaju da ga koristite spojenog preko eSATA odlučio ovaj put sa njime dodatno strujom napojit ladicu, prijenos podataka i dalje preko USB-a)
- 1 x eSATA + USB to DC (ovdje je obavezno koristit taj kablić jer ladica/disk ne može radit spojen samo na eSATA-u)

Eto rezultata:

Daklem, po mom mišljenju, nemojte se zamarat sa Y-ima, strujnim i bilo kakvim drugim kablovima. Performanse su skoro pa identične. 30MB/s je realnost USB-a2.0 i kraj priče. Razlika na eSATA-i je bila očekivana.

Eto mog skromnog iskustva podjeljenog sa vama

P.S. testirano na HTPC konfi iz siga