Komedije s tom e-maticom.
Mi smo u srednjoj (davno) imali to sve napravljeno u jednoj Excel tablici Svaki je razred imao svoju disketu i samo si unosio podatke u tablicu. To je radilo besprijekorno. Za sat i nešto više smo imali isprintane ili izvještaje ili svjedodžbe na koje je još trebalo samo udarit žig. Oldschool offline ali efikasno

.
Kad smo već kod e-obrazovanja, trebali smo mi u prvom-drugom srednje svi dobit CD-e sa hrvatsko-hrvatskim rječnikom. Znači svi orginal po jedan CD sa tim softverom. Da bi se priča okrenula pa ćemo kao dobit jedan CD orginal koji neće bit zaštićen, moći ćemo napravit kopije i slobodno koristit doma, da bi na kraju dobili CD koji je zaštićen i neda se napravit kopija. Frend i ja nešto kemijali i uspijeli sredit da se koristi sa Deamon Toolsima na blagoslov razredne

.
Smijurija je i sa e-zdravstvom. Dođem prije nekih 3 mjeseca doktorici, dobio neku temperaturu i tak nešto, uglavnom trebao antibiotike. Prije toga jedno dobre dvije godine mi nije bilo ništa. Dođem tamo ženska me pita na koje ljekove si alergičan. Ja ju gledam, reko ne znam točno, piše mi u kartonu. Kaže ženska, joj niste dugo bili - mi smo vaš karton bacili

(ne znam točno jel bacili ali uglavnom nema ga). Sad im kao to sve stoji na jednom serveru online ali nema mojih podataka nažalost. I ništa, zovi mamu pa pitaj.
Ta cijela e-Hrvatska, i ovo sad digitalnim signalom, to su projekti na kojima neki zgrću lovu. To što se doktori, profesori i ostali ne snalaze u tome i nije provedena njihova edukacija, to je već druga stvar. I to što opet ti moraš bilogdje ispunjavat papirologiju, da bi teta na šalteru to sve ukucavala nazad u računalo, ili da te OIB nigdje ne traže nego još vrijedi stari dobri JMBG. Ili okrenuti brojevi u ulici pa moraš mijenjat sve dokumente, ili dodavanje novih kategorija u vozačku pa ti treba nova vozačka... E ta e-Hrvatska