Imam i ja dotični router od T-Com-a i muči me spajanje na ftp servere.
Primjerice, spajam se na neki ftp server pomoću ftp klijenta (nije važno kojeg, isprobao sam ih više) i inicijalno spajanje prođe. Dobijem listu svih foldera i datoteka na serveru, ali kada pokušam ući u neki od direktorija dobijem "connection timed out" poruku. Kako preko web-based ftp klijenata sve radi u najboljem redu, a isto tako i spajanje na isti ftp server s neke druge lokacije (npr. studentskog doma) radi kako treba, uvjeren sam da je problem u routeru, tj. ne propuštanju prometa.
Ako je netko imao sličnih problema i zna kako ih riješiti, ili netko pretpostavlja u čemu bi problem mogao biti, bio bih vrlo zahvalan kad bi to podijelio sa mnom.
Znam da bi se dalo riješiti preko port forwardinga, ali ja bi želio da ftp radi s bilo kojeg računala, a ne samo za određenu IP adresu. Ionako sam router ima uključen DHCP koji dodjeljuje IP adrese računalima (jednostavnije je tako jer ih većina radi na wirelessu) pa nigdje ne piše da će isto računalo imati uvijek istu IP adresu.
EDIT: Problem je u firewallu na računalu. Iako je podešen da propušta sve što dolazi i odlazi iz filezille on iz nekoga razloga blokira jedan dio prometa i zbog toga se javljaju gore navedeni problemi. Dakle, nije ništa kriv ni router ni T-com nego moj firewall (BitDefener je u pitanju).