Citiraj:
Autor Hasta
Danas je susjeda bila kod nas na kavi i osula drvlje i kamenje na računalo u ministarstvu obrazovanja. Kaže da dobije proljev i slom živaca svaki put kada mora upisivati ocjene i da zna čitavu noć provesti pokušavajući obaviti posao. Mislio sam da pretjeruje ali vidim da su i novine pune toga. Baš me zanima kakav je to sustav i zašto ima toliko problema?
PS
Sad vidim da sam napisao e-matrica pa molim ispravak na e-matica.
|
Sustav može biti i višestruko skuplji ali ako se loše implementira, ako je loš capacity planning, bugovita aplikacija sve će se vući kao magla. Treba tu puno uvjeta zadovoljiti, a sustav će biti onoliko dobar koliko i njegova najslabija karika. Osobno ne znam o kakvom se sustavu radi pa bi svako moje filozofiranje bilo suvišno. O tome kako je sam projekt e-matica tekao radije ne bih jer bi zalazio duboko u politiku kojoj nije mjesto na ovom forumu. Malo googla i da se svašta doznati. Samo istina je uvijek negdje između onih što pišu pohvale i onih koji pljuju po svemu. Kako god okreneš za implementaciju IT projekta moraš imati kvalitetne ljude iz struke jer ti neće pomoći ni najskuplji hardware i software.