Tema: e-matica
View Single Post
Staro 26.06.2010., 08:25   #6
sibica
Premium
Moj komp

sibica's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
@freak
Sve bi to funkcioniralo u idealnim uvjetima, al ovako, kad su u isto vrijeme gotovo sve hrvatske škole pisale ocjene, došlo je do pada sustava i teškog zastoja. Badave ti sva informatička pismenost kad je pao server. Tako sam npr. prošli petak bez ikakvih problema upisao 20 učenika i njihove ocjene (u otprilike pola sata). U srijedu npr. je došlo do preopterećenja, te sam u 4 sata upisao 3 učenika. Stranice e matice se gotovo i nisu otvarale, često je izbacivalo poruke o greškama u aplikaciji i sl. Uglavnom, ako je Ministarstvo uvidilo svoju grešku, (odnosno vjerojatno KING ICT koji radi aplikaciju), te ako su sada stavili više servera, onda slijedećih godina možda ne bi trebalo imati problema. Ako sve ostane isto, onda je najbolje vratiti se na dobre, rukom pisane svjedodžbe
Još jedna nadopuna: Sustav e matice prihvaća samo 3 izborna predmeta, tako da se događa situacija u kojoj se neki učenici moraju "odreći" jednog izbornog predmeta, iako su ga slušali cijelu godinu i i ako su ocijenjeni. Teoretski,postoji situacija da ima dijete npr. 4 izborna, prošlo je razred sa 4,50, a sad se mora odreći jednog izbornog, a na račun tog odricanja sada mu je prosjek 4,4..Probajte se staviti na mjesto tog djeteta i roditelja tog djeteta, pa će vam biti jasno kakvih sve problema može biti...

http://www.jutarnji.hr/ministre--dob...adi---/841990/

Zadnje izmijenjeno od: sibica. 26.06.2010. u 08:30. Razlog: nadopuna
sibica je offline   Reply With Quote