View Single Post
Staro 24.06.2010., 09:24   #90
TheBEaST
Premium
Moj komp

TheBEaST's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Da malo oživim temu za ovaj disk.

Kao i svakog rujna, odnosno jeseni, tako će i ove godine biti navala novih materijala (igre, serije, filmovi, itd) i potreba za dosta novog storage prostora. Obično od rujna do siječnja najviše koristim flat.
Ostatak godine uzimam flat rijetko. Samo dok se nakupi nečega jer da imam svaki mjesec flat, samo bi skidao i skidao bezveze.

Diskovi su mi zasad nafilani, i razmišljao sam uzeti ovu grdosiju od 2TB.
Sad je cijena oko 1000kn, mislim da će ići još i dolje jer će se uskoro pojaviti i 4TB single diskovi.

Vidim po netu da se EADS diskovi više ne proizvode, te su sad uglavnom EARS na tržištu, koji imaju više cachea (64MB u odnosu na 32MB kod EADS) i veće sektore na disku.

E sad, muče me 2 stvari. Na nekim stranim forumima sam vidio da se ljudi žale na pad performansi na EARS seriji.

A kao drugo, imam dual boot, odnosno Win XP i Win 7. Win XP mi je uglavnom zbog faksa i rada s nekim alatima koji ne rade na Win 7. Tako da sam u Win XP jako malo vremena, i praktički mi ovaj novi disk nebi trebao pod tim OS-om. Za Win 7 naravno nema problema za rad tog diska.

Uglavnom da li je istina za ovaj pad performansi, i hoće li biti problem za disk ako povremeno idem u XP, ili ga jednostavno XP neće prepoznati i to je to.
Hvala na savjetu.
TheBEaST je offline   Reply With Quote