View Single Post
Staro 23.06.2010., 10:40   #6
Mario_ZG
vucibatina
Moj komp

Mario_ZG's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Shit storage ;)

U ovakvim okolnostima ja bi nabavio 3 diska ili više od 1TB (za RAID5) ili 4 diska ili više od 1TB (za RAID6) polje i mirna Bosna. RAID1 je pušiona jer previše pušiš na prostoru. Veličina od 1Tb zato da ih možeš prikupit dovoljno za ovu egzibiciju, a bit će ih još dovoljno dugo u trgovinama.

Nađeš neku "OK" matičnu sa takvim kontrolerom (naravno da su bolji zasebni kontroleri sa nekom baterijom), popikaš diskače u nju, složiš im nekakve puhalice da se ne znoje, filtere protiv prašine eventualno i... nastaviš sa skupljanjem krupnog otpada. Ako ti crkne jedan disk sve podatke (tj. njihove paritete) imaš na preostalim diskovima.

Ove enktiptirane podatke ne treba posebno komentirat, nedao Bog pitat kakve to perverzarije čuvaš Tu definitivno ide disk sam za sebe, eksterni ili interni svejdno.

Poneka kunica u nekog Belkina ili sličnu sklopku (čisto ako se neki manager iz HEP-a podivljao zbog gubitka svoje plačice od par stotina tisuća kuna mjesečno odluči osvetim baš tebi, pa ti na sekundu prcne napon od više stotina John TraVOLT-i)

Aj... sretno krtičarenje