View Single Post
Staro 23.06.2010., 02:55   #8
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Ukratko ne zamaraj se, neće radit...provjeravao sam pred mjesec dana
Samo da javim, uspio sam osposobiti Terratec HT PCI (MKII verzija sa Connexant chipsetom) da radi na Ubuntu 10.04 . Naravno, daljinac nula bodova, ali uz loš deinterlace, gledam upravo telku preko Me TV-a.

Sva sreća na ljudima koji napišu tutorial za totalne početnike, jer meni je onaj terminal grozan za koristiti, ali eto - snašao se nekako.

Uglavnom, preko Ubuntu software center-a instalirao Me TV, prepoznao mi je neki čudan tuner, ali nije htio tražiti kanale. Onda sam morao sa editirati u usr/share/dvb/dvb-t/hr-zagreb.conf jer je bio upisan krivi kanal/frekvencija (ispravna je 642Mhz i 42 kanal za Sljeme). Nakon toga sam slijedio upute sa sljedećeg linka - Patch za Terratec HT PCI MKII koji kaže:
Code:
Here's how to do to get this DVB-T board to work. Download the attached firmware, open your terminal and execute:

tar xvjf xc3028-v27.fw.tar.bz2
sudo cp xc3028-v27.fw /lib/firmware/
sudo apt-get install vlc win32codecs libdvdcss2

Restart your computer.

Generate a channels.conf file from v4l-dvb (see linuxtv.org for details), open VLC, open channels.conf, open the playlist (Ctrl-L), and you'll see your list of channels.
S time da ovaj zadnji sudo apt-get neš javi da ne može naći codec, ali vi ionako nećete gledat sa VLC-om već sa Me TV-om.

Sad još samo da sredim deinterlace i bit će sve super. Daljinac bi već bio previše
Nadam se da sam nekome pomogao, znam da nas je bilo par sa Terratekicama.