Citiraj:
Autor tomek@vz
Ukratko ne zamaraj se, neće radit...provjeravao sam pred mjesec dana 
|
Samo da javim, uspio sam osposobiti Terratec HT PCI (MKII verzija sa Connexant chipsetom) da radi na Ubuntu 10.04

. Naravno, daljinac nula bodova, ali uz loš deinterlace, gledam upravo telku preko Me TV-a.
Sva sreća na ljudima koji napišu tutorial za totalne početnike, jer meni je onaj terminal grozan za koristiti, ali eto - snašao se nekako.
Uglavnom, preko Ubuntu software center-a instalirao Me TV, prepoznao mi je neki čudan tuner, ali nije htio tražiti kanale. Onda sam morao sa editirati u usr/share/dvb/dvb-t/hr-zagreb.conf jer je bio upisan krivi kanal/frekvencija (ispravna je 642Mhz i 42 kanal za Sljeme). Nakon toga sam slijedio upute sa sljedećeg linka -
Patch za Terratec HT PCI MKII koji kaže:
Code:
Here's how to do to get this DVB-T board to work. Download the attached firmware, open your terminal and execute:
tar xvjf xc3028-v27.fw.tar.bz2
sudo cp xc3028-v27.fw /lib/firmware/
sudo apt-get install vlc win32codecs libdvdcss2
Restart your computer.
Generate a channels.conf file from v4l-dvb (see linuxtv.org for details), open VLC, open channels.conf, open the playlist (Ctrl-L), and you'll see your list of channels.
S time da ovaj zadnji sudo apt-get neš javi da ne može naći codec, ali vi ionako nećete gledat sa VLC-om već sa Me TV-om.
Sad još samo da sredim deinterlace i bit će sve super. Daljinac bi već bio previše

Nadam se da sam nekome pomogao, znam da nas je bilo par sa Terratekicama.