View Single Post
Staro 21.06.2010., 21:15   #7
Kazaam
Premium

Kazaam's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Da se i ja priključim ovoj temi da ne otvaram novu...
Laik sam što se tiče laptopa i nikada nisam imao jedan pa bih zato volio da mi napišete neke svoje preporuke što kupiti jer ponuda je ogromna danas i već sam se sav pogubio čitajući i uspoređujući - što više gledam to manje znam ...
Cijenom bih išao do nekih 5000 kn, koju stotinu kn možda više ako treba, a namjena bi mu bila većinom po doma, znači internet najviše, filmovi (spajanje na TV) i nešto rada u Inventoru/Solid Worksu, igrice bih tu preskočio jer imam stolno računalo za te stvari tako da mi kod laptopa ne igraju bitnu ulogu...
Vidim da su danas skoro potpuno istisnuti serial portovi iz laptopa pa me zanima postoji li možda nekakva serija laptopa nekog proizvođača koji ih je još uvijek zadržao na matičnoj ploči? Za izvršiti autodijagnostiku, meni vrlo bitna stvar i korisna tako da bih volio to svakako imati. Probao sam sa onim RS232->USB adapterima ali pokazali su se vrlo neučinkoviti i pola stvari mi nije radilo s njima tako da ako postoji još kakva alternativa slobodno ju napišite...

E sad postoji ona velika dilema između kvalitete i performansi - kvaliteta mi je ovdje dosta bitna, volio bih da mi traje najmanje 3-4 god i da nemam konstantnih reklamacija i popravaka s njima - znači ono slanje laptopa tamo gdje sam ga kupio, čekati dok ga oni proslijede do Zagreba na popravak i na kraju dok ga dobijem nazad u ruke zna biti vrlo mučno i neugodno tako da bih htio uzeti nešto ipak malo kvalitetnije, a opet i s performansama dobro da mi potraje tih par godina i uredno pokreće moje aplikacije i da ga ne zovem "kanta" nakon godinu dana

Nešto od HP-a ili Toshibe bih vjerojatno izabrao jer imam nekakvu predrasudu da su dobri što se tiče uloženo-dobiveno, no ako ima nekakav bolji best-buy od drugih proizvođača prihvatit ću i te druge sugestije
Kazaam je offline   Reply With Quote