View Single Post
Staro 19.06.2010., 23:31   #172
IceFisherman
Magister Mundi sum!
Moj komp
 
IceFisherman's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2003
Lokacija: Zagorje
Postovi: 2,335
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Ne znam bas. Kaj bi rekel na ovo (hint: lokacija)?
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=191541
Valjda ima zagorskog h krvi

Makar ne vidim radi čeg bi takva greška bilo koga mogla smetati. I dalje se razme kaj je pital. Ak se ide na to da svi postovi moraju biti čist gramatički točni i po "standardnom" jeziku onda PCEX mora zaposliti 2-3 lektora koji buju sve to ispravljali ili obavezno uvesti korištenje MS Worda prije objavljivanja posta ( "instant" pisanje gramatički točnog HR jezika )

Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
upravo je ovo problem kod narjecja. svako selo ima svojih izraza, fraza i stajaznam. ako i hocu nesto procitati, moram slovicati rijec da bi ju spojio i povezao sa necim sto bi to nesto mozda moglo biti. glupost, postoji knjizevni jezik. ne znam zasto bi ja trebao znati narjecje jednom zitelja krapine, labina, ili gušća (jedno selo blizu siska, isto kajkavstvina da se uplasim kad cujem). oprosti, ali nisu svi u mogucnosti (barem ne redovnoj) biti u doticaju sa svim dijelovima hrvatske, niti bi osobno to zelio. a kad cujem da covjek namjerno forsira po svome, usprkos moje molbe da prica knjizevno jer ga ja zaista ne razumijem - znam da je seljacina svoje vrste kao sto francuzi, talijani, spanjolci i slicni ne zele pricati engleski jezik.
Ok, ovo je sad več navođenje nekakvih krajnosti. Pa nebuju sad na forum došli vražji Navaho indijanci. Dijalekti koji bi bili čak meni teški za razmeti se govoriju u jako jako malim sredinama. U takvim sredinama obično niti nemaju internet ( barem je takvo stanje kod nas h zagorju), a baš ak ga imaju sumnjam da buju surfali i pisali po Pcekspertu. I ko kaj sam rekel, gdo me ne razme slobodno me jednostavno ignorira. Bez brige, još uvek nisam počel pisati tajne perpetuum mobila, vječnog života ili kak pogoditi sve brojeve lota.
__________________

INTEL PIV 2.6C@3.1 on ABIT IC 7
Sapphire radeon x1650PRO
2x512mb 433mhz Kingmax




WDC 10GB & Hitachi 160GB & Seagate 80GB
AOC 17", LCD, LM760
Win XP PRO SP2 & SUSE 10.1
Aopen H600B black pearl & Fortron 350W


www.crazywarriors.com
IceFisherman je offline