View Single Post
Staro 19.06.2010., 17:52   #1
Getriba
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
kvazi-problem sa dual bootom

dakle, evo kako su stvari išle.
imao sam na kompu instalirane windows 7. na zasebnom hardu. al pošto mi je to bila privremena instalacija, danas sam htio instalirat nove w7, na drugi hard.
i to sam napravio na sljedeči način. odspojio sam hard koji je imo već instalirane windowse (nadajući se da se boot manageri neće pošemerit), te sam instalirao nove w7 na zasebni hard. i sve je funkcioniralo dobro. i onda sam bacio komp u sleep, ukopčo natrag onaj stari hard, te prebacio podatke koji su mi trebali.
no, pri sljedećem bootu, komp je podigo one stare windowse, (napomena: nije dao opciju da biram koje ću odabrat),

i onda sam pokušavao skužit u čem je stvar, pa sam odspojio stari hard, i vidit dal će se novi windowsi podić. no međutim, dočekala me poruka: bootmngr is missing.

nakon tog sam skinuo vista boot pro, i nekako namjestio da mi se (kad je spojen stari hard) podignu novi windowsi.

ono u čemu tražim pomoć je sljedeće:
prvotna namjera mi je bila da imam 2 neovisna sistema, svaki sa svojim boot managerom, da u slučaju da jedan kihne, mogu odmah počet spašavat podatke, pristupajuć im sa rezervnog operativnog sistema. očito mi nije pošlo za rukom, mada već par puta je

molio bi pomoć znalca
Getriba je offline   Reply With Quote