View Single Post
Staro 19.06.2010., 16:27   #147
khm
Banned

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Pa ovo je PCE forum a ne jebeno Rvacko slovo, kaj ti ili bilo tko ima prigovarat nekom za dijalekt?
Pa baš zato se treba držati standarda, ovo nije Krapinski PCE forum ili Istarski PCE forum, ovo je forum za sve, svatko ko se ovdje registrira je gost, i on kao gost bi se trebao prilagodit svima ostalima, a ne da se drugi njemu.
Ja kad odem na neke srpske forume pokušavam pisati ekavicom, zato što smatram da je to ispravno i poželjno.
I ponavljam, boli mene kako će ko pisat jbt, ja govorim o onome šta mislim da bi bilo ispravno.
Toliko o tome.

Citiraj:
Bilo to kaj ili ča ili nekaj deseto...post treba biti smislen i razumljiv-sve ostalo je na modovima da rješavaju.
Kontradiktoran si sam sebi, kako će post biti smislen ako nema nikakvog pravila i svatko se može služiti dijalektom koji želi?

Jel ovo razumljiv post:
Citiraj:
Autor IceFisherman Pregled postova
Nego da pak sad velim o čem je tu reč. Či buš otper bilo koji kajkavsi rečnik ili pravopis nutra moreš ljepo videti da ti mi slova Ć praktički nemame. Isto tak či dojdeš vu zagorje ili negdi gde se koristi kajkavski, probaj male posluhnuti a buš čul koga da je izgovoril slovo Ć. Či očeš moreš čak nekome reči nek ti pročita jenu reč sa Ć i jenu sa Č pa probaj posluhnuti a bu bilo kakve razlike vu izgovoru ta dva slova. Kaj se nebuš mučil ti bum ja zej mam povedal da razlike našel neš. To ti je naš kajkavski. Isto tak vu pisanju neš našel slova Ć, si poglej malo književna djela koja su pisana na čistem kajkavskom.
Razumijem ja njega sve što je napisao ali moram sporo čitat i još u sebi prevodit na neki razumljiviji govor.
Ali zašto bi ja i svi ostali morali sporo čitat? Zašto on ne bi mogao pisati razumljivije?

Citiraj:
Napravite si fino anketu, izglasajte da se svakog tko ne piše književno izbaci sa foruma pa uživajte, nije pravopis ili dijalekt problem na PCE nego premalo kvalitetnih postova a za to smo krivi svi-i modovi i useri...
Ko pobogu traži bilo čije izbacivanje i nekakve radikalne mjere?
Ovaj topic bi samo trebao ukazati na neke stvari koje očito uzimaju maha, to normalno nije najveći ni jedini problem na forumu.
Forum živi od postova, nepismeni postovi ne mogu nikako biti kvalitetni postovi, samo se o tome radi.

Ali ne vidim svrhu ovog svega, onaj ko je nepismen sigurno neće postati pismen kad pročita ovaj topic, tako da, i dalje sve ostaje kako je.
khm je offline