View Single Post
Staro 19.06.2010., 13:23   #170
.Delboy
Premium

.Delboy's Avatar

Datum registracije: May 2008
za sve one koji zele prebaciti ovaj router u ethernet mode tj. da se onaj lan4 port spoji na neki vanjski modem ili na mrezu pa da sluzi kao voip gateway ili nesto slicno, stavio sam configfile za to ali onda router radi samo u ethernet modu znaci za prebacit nazad na adsl napravite backup starog pa ga kasnije ponovo ubacite kad vam treba adsl.

U attachmentu su 2 configfilea jedan sa firmwarea 4.3.52.6.300 a drugi sa novijeg firmwarea 4.3.52.15.00. ( oba dva su generic znaci nema nista od t-coma unutra). Ukoliko vam nece htjet uploadat onaj prvi sa 6.300 probajte ovaj sa 15.00, tako da ukoliko imate firmware npr 6.300 a uploadate onaj sa 15.00 trebati ce te sacekati par minuta nakon restarta da on downgradea configfile na svoju verziju i obrnuto. Isto tako ovaj 6.300 configfile nije kriptiran i oni koji znaju mogu mijenjati varijable unutra sa text editorom.

Pod Internet conenction u routeru moguce je napraviti pppoe konekciju ,da router bude dhcp client ili staticki ip. Ukoliko stavljate staticki ip nemojte zaboravit pod dns settings ubaciti dns server.

edit. ukoliko ubacite config 6.300 mozete slobodno pobrisat pod advanced settings - internet onaj voip i tr069 ( nemaju nikakvu ulogu jer rade samo sa optikom) jer mi je to ostalo kad sam spajao configfileove i ukoliko stavljate voip stavite mu connection service internet (100)

Jos jedna stvar u router je moguce upisivati rucno route preko ssh-a sa root userom (/sbin ip program) , ali nakon svakog restarta se vrati na staro tako da treba skriptu napravit za to. Tako da je time moguce imati npr voip preko wds-a sto je meni uspjelo.
Attached Files
File Type: rar active_configfiles_ether.rar‎ (106.5 kB, 857 views)

Zadnje izmijenjeno od: .Delboy. 19.06.2010. u 20:48.
.Delboy je offline   Reply With Quote