View Single Post
Staro 18.06.2010., 23:33   #3
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
A neznam pod kojom sekcijom da gledam, neznam kako uopće se to pravilno zove, zato sam i postavio pitanje jer baš nemam koncentracije trenutno tražiti sat vremena po njihovoj stranici zbog ne baš bajnog zdravstvernog stanja.

Toga je i mene strah, a navodno samo tako mogu dobit nekakvu crkavicu od otpremnine, no sad je pitanje šta mi se više isplati, dobivati od biroa tu lovu ili ići na otpremninu, iako sumnjam da će otpremnina biti veća od 15k kn, a na birou bih trebao u godinu dana, pod uvjetom da ne nađem posao ranije dobiti oko nekih 18k kn.

EDIT:
Pronašao sam:
Nezaposlena osoba ne može ostvariti novčanu naknadu, ako je radni odnos odnosno služba prestala:
  • zbog toga što je otkazala radni odnos, osim u slučaju izvanrednog otkaza ugovora o radu uzrokovanog ponašanjem poslodavca,
  • pisanim sporazumom o prestanku radnog odnosa,
  • zbog toga što nije zadovoljila na probnom radu ili nije zadovoljila tijekom pripravničkog, odnosno vježbeničkog staža, odnosno nije u propisanom roku položila stručni ispit,
  • zbog povrede obveza iz radnog odnosa (otkaz uvjetovan skrivljenim ponašanjem radnika) kao i zbog teške povrede radne obveze (izvanredni otkaz), odnosno službene dužnosti,
  • zbog izdržavanja kazne zatvora duže od 3 mjeseca.

Dakle po ovome, ako pristanem na otpremninu, gubim pravo na naknadu.
Samo ne razumijem zašto inzistiraju na sporazumnom otkazu ako je došlo do viška radne snage, jer sad u prvoj grupi nas 12 treba otići, a kasnije će navodno biti još otkaza.

Zadnje izmijenjeno od: D-I-A-B-L-O. 18.06.2010. u 23:43.
D-I-A-B-L-O je offline   Reply With Quote