Citiraj:
Ako znate da niste krivi, obavezno žalba uz zahtjev za suočavanje sa policajcem koji vam je napisao kaznu.
Kad dođete pred sud, ako vam oni i dalje budu htjeli pisat kaznu, a vi ste uvjereni, tj. znate da niste skrivili prekršaj za koji vas se tereti, odbijte odmah tamo plaćanje kazne te tražite da se prekršajni postupak proslijedi višem prekršajnom sudu koji je u zagrebu, i čekajte poziv.
U većini slučajeva to ode i u zastaru, a u ostalim slučajevima opet većinu toga će vam oprostiti.
Jedino što je bitno je da potpišete, jer kazne su pravovaljane sa i bez potpisa, tako da odbijanjem potpisa samo radite protiv sebe.
|
Ovo zvuči kao ako oni igraju prljavo igraj i ti.
Citiraj:
A možeš pogledati imaju li i kamere kod tog famoznog tunela.
|
Išao pogledati i naravno da nema kad meni ide u prilog. Kad mi je prije 3 god. na parkingu trg. centra razbilo auto bila je kamera ali naravno neispravna i opet meni po džepu jer neznam ko je. A na pumpi bila gužva pa sam odlučio pitati ih sutra.
Ma možda mi ništa ni ne dođe, ali ovo je pomalo stvar principa zbog bezobraznog nastupa cajca. Prvo sam pred svijetom na pumpi ispao kao kakav mafijaš u bijegu, a onda mi je pred nosom odjurio da sam ostao kao gov.. na cesti.
Valjda to vježbaju ponašanje pred sezonu da ostave dobar dojam o gostoljubivoj zemlji.
Da sam bar bio u fakin tunelu bilo bi mi manje krivo, ali ovako baš su mi digli živac.
Dosad sam platio nekoliko kazni, bio kriv u nekoliko (hvala bogu) lakših prometnih zbog loše procjene ili iznenadne neispravnosti vozila (blokirala mi pakna na stojci i završio na krovu pri brzini max 60km/h), na fići prije toga (70 godište) bez rikverc svitla u mraku nisam vidio stupić i iskrivio zadnji vezni lim... Bilo je i situacija kad su mi oduzeli prednost pa sam refleksno spašavao život tom dečku, kad su mi došli na semaforu straga i pokušali me kamionom kroz crveno odgurati u križanje jer je čoviku otkazala kočnica...
Zadnjih oko 6 godina nemam ni jedne kazne, što ne znači da nije bilo sitnih prekršaja tipa ograničenje 60 a ja vozio 70, nisam propustio pješaka a ja bio na baotianu
(dilema je ko je tu veći pješak jer sam jedan od rijetkih koji je uspio slomiti vodilicu sajle gasa ali natezajući ju u minimum jer priznam da motore ne znam voziti)
ali su mi tu progledali kroz prste--usmeno upozorenje i sl.
Ali nikad, baš nikad nisam cajcima rekao da nisam napravio glupost kad jesam. Razumijem da su i oni ljudi i pun im kufer natezanja sa kretenima , ali pazite, nismo svi kreteni. Čak, dapače, mislim da je takvih mali broj.
Vozim 16 godina, zadnjih deset imam prosjek od oko 100km/dnevno i naravno da ću doživiti svašta po cesti, ali doista rijetko naletim na ovako bezobrazne cajce i mislim da nisu zaslužili raditi taj posao.