View Single Post
Staro 17.06.2010., 13:29   #237
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Ima jedan problem u tvojoj matematici - kapacitet se računa množenjem unutarnjih mjera tijela, a ti si uzimao u obzir vanjske mjere. Tijelo koje je manjih vanjskih dimenzija može imati veći kapacitet ako su joj stranice tanje od onih tijela većih vanjskih dimenzija.

Nema tu nikakav problem u matematici (bar ne kod mene ). Probaj tu tvoju tezu provuci/reci u Komunalnom/Opcinskom uredu kad predas papire za naplatu komunalne nakanade kad zidas kucu . Kapacitet oliti kubikaza gradevine se placa po VANJSKIM mjerama kuce tj. kako ja to kazem "zrakarina" jer ti naplate koliko ti kuca zauzima ZRAKA u kubicima na tvom zemljistu za koji si vec platio porez . Isto kao i kubik drva, racuna se vanjska mjera tj. koliko neki objekat zauzim prostora. Oduzimati zidove u toj racunici (jer u njima nemo's zivjeti) bi bilo mission impossible i trajalo bi beskonacno kod nase administracije) racunaju cak i kroviste (pitagorin poucak) da dobiju sto vecu kubikazu .

Znam sto hoces reci ali oba proizvodjaca navode samo vanjske mjere jer ionako bi unutarnje bilo skoro nemoguce izracunati oduzimanjem svih pregrada/trayeba, bayeva.... uracunavanjem debljine limova/aluminija t eoduzimanjem istih od racunica sto bi potrajalo do besvjesti i bilo nepotrebno jer opet se 20% razlike u korist 800D nebi nadoknadilo .