Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^
Totalni potpis na cijeli post, od a do ž, a pogotovo na dio sa vizualnim prepoznavanjem krivo napisanih rijeci. Kao da sam ga ja pisao  Inace, nemam nikakvih problema s gramatikom i nikad mi se nije dogodilo da promatram neku rijec i nisam siguran jesam li je napisao pravilno. Doduse, ne koristim č i ć, sto mi je ostalo jos od doba problema sa nasim dijakriticima unazad XY godina, ali nikad ne fulavam oko toga, kao niti oko ije i je.
Moj nacin borbe protiv polupismenosti odnosno nepismenosti je sig u koji trpam sve idiotarije koje procitam po webu, a najvise tu na forumu. Na taj nacin ismijavam i isprdavam takav nacin (ne)izrazavanja i to je valjda najmanje sto mogu uciniti jer ako se barem jedan zvaljo zamisli nad time, napravio sam puno.
Stanje opce polupismenosti u zamlji mislim da niti nema potrebe komentirati jer je to odraz kulture, zrelosti i mentaliteta drustva opcenito i zapravo je to problem puno sireg razmjera od puke neslazljivosti ili neznanja oko pisanog oblika izrazavanja.
|
Borba protiv nepismenosti nikako nije nepisanje tj. nekorištenje slova č i ć (to se odnosi i na khm-a koji je kao opravdanje naveo da se koristi i stranim forumima, a onda skače nekom drugom za vrat o nepismenosti; jer govori o navici, isto tako netko ima i druge navike, a nikako ne govorit nekom da je zatucan i ostale uvrede koje uopće ne želim citirati). Ali tako solit pamet o pismenosti uz takvu dozu uvreda, mislim, ono

.
Su - vidi boldano
Realno gledano, nitko tu na forumu (pa ni vi koji se držite za bezgrešne) niste imuni na pravopisne greške, griješiti je ljudski. Ali vrijeđati tako nije u redu.
Da se razumijemo, za vrijeme mog školovanja sam uvijek imao savršene ocjene, pa tako i iz hrvatskog, a na 2 testiranja pravilnog pisanja slova č i ć, od 34 ljudi samo jedna kolegica i ja smo imali točan test bez ijedne greške, a ostatak nije zadovoljio ni za ocjenu 2. Ali opet se ne uzdižem i ne smatram da su ostali zatucani i sl. (ostale uvrede koje su napisane tipa žvaljo, neinteligentan, pacijent) jer to nije u redu.