tcom daje najcesce dvije godine garancije na router. sto poslije toga - njih se ne tice. i router je, nakon sto ga otplatis kroz pretplate ili kako vec - vlasnistvo pretplatnika linije. da su oni obavezni dati novi router meni automatski pada u vodu, jer cistom logikom - prosla garancija, kupuj novi router.
inace je meni bila bas slicna shema kad sam produzivao ugovor. mogao sam birati sto cu, uzeo sam 250GB transcend. mogao sam uzeti i router za 1,00 kn, nisam jer me dlink 584 sluzio. no, dva tjedna nakon "potpisivanja" novog ugovora na 18 mjeseci (jer je toliki ugovor ako se uzima HDD), meni krepa ovaj dlink. i naravno okreci SZK, i fino objasnjeno - mogli ste uzeti novi router, onu yamahu pojacalo, nekakvo osiguranje....... vi ste uzeli hard disk. ako zelite novi router - morate ga platiti punu cijenu (tada negdje oko 550 kuna), jer su dvije godine garancije na dlink - istekle.
ove price da se produljenjem ugovora ili uzimanjem maxTV usluge automatski dobija novi router su li-la. po njihovom pravilniku oni su obavezni pruziti uslugu, i jedino su stare siemense mijenjali ako se uzima maxTV za tada aktualni router. u suprotnome, iako na nasu (korisnicku) zalost, tcom nema nikakav razlog davati novi router ako je postojeci dovoljan za ispunjenje usluge/usluga.
tako da oko na oglasnik, za 150-200 kuna izganjati novi siemens ili thomson, i to je to. tako svejedno koji od tcom-a, radit ce kako treba. ja sam svoj SX763 platio 100 kuna, sljaka bez problema vec duze vrijeme. onih 800 kuna sto traze je nenormalno visoka cijena, ali oni mogu traziti 2800 kuna. na tebi je da odlucis hoces li kupiti direkt od njih, ili traziti polovno........