Citiraj:
Autor LAcy
Sve što napišete je javno dostupno cijelom svijetu i na osnovu vaše pisane riječi netko donosi mišljenje o vama.
|
Osobno, ja nisam ovdje da se nekom svidim, dopadnem, zbarim ili nešto tog tipa.
Tu sam da kažem što znam, što mislim, što jesam i to je to. Sviđao se način tebi ili ne, apsolutno tvoja stvar
Ako objašnjavam nekakav postupak i napišem mečneš USB stick u komp, ili umetneš (staviš) USB stick u računalo, you get the point na ono što sam mislio i to je bit samog posta a ne lupanja o prsa tko će ispasti obrazovaniji, inteligentniji.
Nebi vjerovao, uzevši u obzir svoje opširno znanje, koliko sam puta dobio riješenje od daleko manje inteligentnih ljudi od mene. I nikada ih zato što su manje inteligentni nisam smatrao manje vrijednima, dapače uvijek sam ih poslušao ako su imali što za reći, na koji god način, jer svatko zaslužuje da kaže što misli, što zna, što želi podijeliti na svoj način.
Ono što su podijelili samnom ili svijetom sam prihvatio/odbacio ili komentirao pozitivno/negativno.
Uz sve to, ima puno mladih ljudi (djece), neiskusnih koji se jednostavno ne znaju ponašati, pisati. Nismo tu da ih pošaljemo u qurac, da ih popljujemo. Šta će time dobiti? Izgubiti će volju za naučiti nešto, postati će i sami agresivni, destruktivni. Je, lakše je izderati se na dijete, nego li uzeti vremena, editirati post, poslati PP, savjetovati i naučiti ga na miran način.
Gledam po svom malom bratu, kojem sam puno puta pomogao, koji je ponukan mojim konstantnim odgovorima (iz razloga što danas vidim da ima kapaciteta da sam istraži i nauči nešto, a ne da dobije na gotovo): googlaj, koristi internet za pronaći riješenje, odi na forum, pitaj, nauči saznaj.... gledam kako je naišao na zid, kako ga je reakcija određenih ljudi pogodila (i na jedan period odvratila od traženja i učenja putem interneta).
Stariji sam, ne živimo više zajedno pod istim krovom i nikada nisam razgovarao s njime o ovome što sada pišem (rekoh si, okrutan je svijet, naučit će na teži način). Sad sam skrenuo mrvicu s priče, ali poanta ovoga svega je što sam gledao svojim očima kako dijete biva povrijeđeno od nekog napuhanog starijeg forumaša, kojemu nije ni palo na pamet da dijete od 14 godina voli računala i traži pomoć na svoj svojstven način, koji svakako nije inteligentan, obrazovan - i to nije način da se netko otresitno odnosi prema njemu.
Zaključak: Razmislite prije nego reagirate, na koga reagirate i što ćete s time postići. Dali će Vaša reakcija za nekoga biti inspiracija i motivacija, ili obrnuto.