Citiraj:
Autor khm
Zašto bi to bila isprika za nepismenost?
Pa baš zato sto je forum traži se neka doza pismenosti.
Inače, netko ko radi pogreške na č i ć je po meni prilično zatucana i neinteligentna osoba, zato što tu nije potrebno gramatičko znanje, ti trebaš vizualno čim ugledaš riječ na ekranu/papiru prepoznati da li je riječ ispravna ili ne.
To možeš ako si tu i tamo uzeo i pročitao novine ili neke članke po internetu ili ako si jednostavno išao u školu, sve ostalo je neshvatljivo.
Dakle, ne možeš napisati več, jednostavno ne možeš, zato što sam izgled ta 3 slova ti govori da tu nešto ne štima, barem ja tako razmišljam.
Ovi šta miješaju jer i jel su posebni pacijenti koji jednostavno nisu za život. To je stvarno ozbiljan problem u ljudskom mozgu.
Normalno da se svakom mogu dogoditi neke zanemarive pogreške u pisanju, ali griješiti na nekim banalnim stvarima i riječima koje dnevno upotrijebimo 200-300 puta to je već idiotizam.
P.S. Osobno koristim czs po forumima, čisto radi navike pošto sudjelujem i na nekoliko stranih foruma, ali bolje mi je i to gledat nego forsiranje kvačica, pogotovo kad dotični jedva zna koja mu je kvačica u imenu/prezimenu.
|
Malo pretjeruješ.
Na ovom forumu ili na bilo kojem drugom forumu meni je navika pisat bez kvacica (zato jer sam po struci programer i ne korisitim slova sa kvacicama)
I ako netko zamjeni č sa ć i obrnuto ne znaci da je to ne inteligentna osoba ili osoba koja nije za zivot.
Takoder trenutno radim posao na kojem moram pazit na svaku mogucu gresku, pa eto iako sam siguran kada odogovaram tj. pisem sluzbenim osobama da sam napisao gramaticki ispravno, provjerim jos najmanje 2 puta sta sam napisao.
I to tako radim 3 godine, i eto opet kada dodem na forum automatski vise ne pisem 100% pravilno i 100% ne korisitm kvacice.
Jer znam da se na forumu mogu izraziti kako god hocu i u principu ovdje vlada sloboda "govora" tako da mislim da je ovo ipak mjesto gdje bi se trebao opustit i pisat kako te volja ali ipak donekle pravilno tj. ispravno da te svi razumiju.
LP