Citiraj:
Autor Swarm dude
Karakteristike se poboljšavaju nakon nekoliko desetaka-stotinu sati (ne radikalno), a nakon cirka 2 godine je treba mijenjati jer joj se svojstva počnu mijenjati (pasta očvrsne) i performanse padati.
|
Mislim da se ovdje ponavljaju urbane legende, proizašle iz onih pradavnih termalnih naljepnica koje su bile na procesorskim stock kulerima. IMHO to sa aftermarket pastama odavno ne stoji, osobito ako pricamo npr o 99,9% srebru ili keramickim kompozitima. Nije to komad pekmeza da se pokvari (iako se sama tubica preporuca drzati na hladnijem mjestu da se smjesa ne istalozi - no i tada, ako se ponovno promijesa, sam grease normalno funkcionira). Takodjer, neki termalni sistemi optimum dosezu cak nakon 400 sati rada. To je nekim povremenim juzerima dvije godine.
Jos malo
zabavnog stiva, povukao sam primjer za AMD i arctic proizvode, ali i ostali su slicni.
evo tipičan citat proizvođača:
Citiraj:
During the CPU's initial use, the compound thins out to enhance the filling of the microscopic valleys and ensure the best physical contact between the heatsink and the CPU core. Then the compound thickens slightly over the next 50 to 200 hours of use to its final consistency designed for long-term stability.
(This should not be confused with conventional phase change pads that are pre-attached to many heatsinks. Those pads melt each time they get hot then re-solidify when they cool. The viscosity changes that Arctic Silver 5 goes through are much more subtle and ultimately much more effective.)
|
@m4x:
Citiraj:
evo rezultata OCCT 30 minuta
može komentar
skinuo sam i novi everest 5.50 i sad mu tu prikazuje temp. matične od 38 stupnjeva,zna bit i veća...da li je to normalno za matične i do koliko se one smiju grijat?
|
Ma dobro ti je to sve covjece, ajde sad nesto radi s tim racunalom, nemoj ga samo gledat kako se grije i hladi lol