View Single Post
Staro 15.06.2010., 19:50   #1234
tOta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Program Files / Program Data

Redmond otežava život picajzlama, to je sigurno.

Pošto držim Program Files tj. aplikacije na ne-sistemskoj particiji želio bih da tako i ostane, ali daleko od toga da je u W7 lako to odraditi kao u dobrom starom XP-u.

Trenutno je to odrađeno tako što sam promijenuo path od PL i uspio prebaciti većinu foldera osim MS-ovih koji dođu pri instalaciji. Ostali su mi dupli PL, dok Program Data (još nepoznanica) koliko sam shvatio koja sadrži neke aplikacijske datoteke stoji na sistemskoj particiji.

Da li postoji mogućnost kroz pravljenje unattended instalacije da se unaprijed odredi lokacija Program Files / Program Data i eventualno Users foldera kao što je bilo moguće za XP sa nLite-om? Tako da nakon instalacije nemam brige te da se na sistemskoj particiji u ovom slučaju C: nalazi samo Windows folder dok na aplikacijskoj particiji u ovom slučaju D: nalazi PL, PD i Users folder.

Kako su ostali članovi riješili ovaj problem, nekolicina koji drže odvojeno OS i aplikacije.

Više manje ovo radim radi fragmentacije, a pošto forsiram portabilne izvedbe pojedinih aplikacija ovako mi je lakše kada su odvojene od OS-a.
tOta je offline   Reply With Quote