15.06.2010., 16:24
|
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Autor Cartmann
Naručio 11 itema odjeće iz HK, razne majce, hlaće, rukavice, itd.. svaki vrijednosti cca. $10 + shipment jos 10 usd. Poslao upit da li može sve stavit u jedan paket s obzirom da se radi o odjeći koja se može stisnut, odgovorio mi da može sve stavit u jedan paket i dat popust 5% na shiping. 5% mi malo, ali jebga nemam mnogo izbora a želim te iteme te naručio.
Što mogu očekivat na carini, da sam naručivao svakih par dana po jedan item ne bi išlo na carinu jer niti jedan zajedno s shipmentom nije preko 120kn (300kn je dozvoljeno), ali sveukupno ce bit preko 1300kn.. da li sam zeznuo stvar?
Što da sam odustao od narudžbe i odbio platit tih 11 itema, da li bi mi suspendiralo račun?
|
Stigao poziv iz carinarnice, htjeli naplatit cca. 700kn, 14% carine + 23% pdv + 50tak kn nekakvih manipulativnih troškova, ali jedva im objasnio da su to itemi od par dolara i da mi smanje (na 350kn). Ok, po zakonu oni gledaju ukupnu cifru, isto tako mi rekli da se ne bi provukao niti da sam naručivao svakih par dana po jedan paket jer bi me tad poslali špediteru.
|
|
|