View Single Post
Staro 15.06.2010., 01:25   #433
Inelim
Premium

Inelim's Avatar

Datum registracije: May 2008
Evo malo rezultata, s tim da bih samo napomenuo da nikako nisam mogao naštimati 800 MHz za GPU u Evga Precision-u, bilo je ili 792/793 (prolazi) ili 810 MHz (ipak previše). Ali dobro, nije sad presudno tih par MHz (ista napomena vrijedi i za memoriju/shader-e, jer sam ih postavio na 1300/1600, ali nisam mogao save-ati te postavke, već ih je automatski spustio/dignuo na one koje su na slikama; također, GPU-Z i Evga Precision ne pokazuju uvijek istovjetne frekvencije).

; ; ; ; ;

Kao što se iz slika može vidjeti, grafa prolazi oba 3D Marka, te Benchmarking Furmarka, međutim, Stability test Furmarka ne prolazi na 793 MHz (za GPU), rušio se više puta nakon cca 90 sekundi (zato sam ulovio sliku na cca 60 sekundi), ali (vrlo vjerojatno) prolazi na 775 MHz (za GPU) jer je vrtio 3 minute (nisam htio previše silovati grafu zbog vrućine) bez ikakvih artefakta, trzaja i sl. Možda bi se dalo izvući još malo da nije vrućina i kad bih se poigrao s omjerom GPU/MEM/SHADER.

@NemoRS: Nadam se da ti je sad bar malo lakše, hehe . No smatram da ova sintetika nije uvijek dobar pokazatelj, bitna je svakodnevna upotreba i iskoristivost (npr. u igrama), jer kao što si i sam rekao, događa se da grafa prođe određeni sintetički test, a u igrama se na tim istim postavkama ruši . A s druge strane, stabilnost može ovisiti i do driver-a, pogotovo u igrama, tako da je tu jako puno faktora koje treba uzeti u obzir, ali da ne bi stvorili od ovoga atomsku fiziku, sve je to više manje sreća kakav ćeš primjerak grafe ubosti prilikom kupnje, jer od toga onda sve drugo polazi.

Zadnje izmijenjeno od: Inelim. 15.06.2010. u 02:41.
Inelim je offline   Reply With Quote