View Single Post
Staro 15.06.2010., 01:00   #10
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Hmm... nekako mi ovdje nedostaje informacija da bih probao bolje pogoditi o čemu se radi. Znači, DMA OK, jumperi OK, druga prža OK (znači da je i softver OK), drugi mediji na BenQ prži napola OK (idu brže od 2x, ali ne idu više na 12x nego na 8x).
Osnovni problem je što nedostaju podaci o medijima. Ono "DST..." je pomalo šturo
Ubaci taj "DST..." u BenQ-a, pokreni Nero DiscSpeed (ili CD-DVD Speed, isti đava) i baci nam skrinšot kartice Disc Info (najbolje u thumbnailu). To isto onda napravi za one printabilne medije i to posebno za one koje si siguran da su išli na 12x, pa za ove koji idu samo na 8x.
Inače, ovaj (i još neki) model BenQ-a ima opciju SolidBurn koja je po defaultu uključena za nepodržane medije, pa ako je medij takav (nema ga u bazi unutar firmware-a) moguće su promjene u dopuštenoj brzini snimanja (snimač sam "uči", tj. tijekom nekoliko snimanja ispituje kvalitetu zapisa i prilagođava parametre snimanja). Također, snimač ima i WOPC tj. iako nudi npr. brzinu 12x za neki medij (tj. njegov MID), ukoliko tijekom snimanja uoči slabiju kvalitetu zapisa, snimač će usporiti na nižu brzinu.

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote