Tema: CSS3 redovi.
View Single Post
Staro 14.06.2010., 19:32   #17
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor mc_fish Pregled postova
superiorna?da vidimo seo pada u vodu kako je on koncept trazilica = stranica ne sluzi svrsi, samim time cijeli flash koncept weba pada u vodu...
Rekoh "svojom dinamikom i interakcijom", ostalo se slažem s tobom 100%.

Pa ne tvrdim da site mora biti 100% flash, nadalje ako si igrač na npr. hrvatskom tržištu kalibra "cro a porter"-a ili sl. SEO ti ne igra ulogu ionako. Daleko od toga da SEO nije najbitniji dio web izgradnje u većini "normalnih" stranica.
Citiraj:
kao sto smo konstatirali flash je spor...opcenito
flash je ogranicen...i to jako u svim aspektima web programiranja, optimiziranja, itd...poglavito externa spajanja i ostale "sitnice" koje su kako bih rekao u drugim server side jezicima tipa asp, php..."standardni" tj moguci
Ne bih se složio, flash uredno radi sa SQLom, Javom, XML-om itd. i za razliku od PHPa ne dira CPU servera nego klijenta (kao i Java) te baš zato i omogućuje kompleksne izračune u realnom vremenu (npr. 3d skaliranje i tweenanje).
Citiraj:
flash nikad nije bio zamisljen kao web site...
Slažem se, tako se mislilo prije 10g., danas je to "MALO" drugačije ipak.
Citiraj:
takoder flash stranica nije stranica nego ineteraktivni video...sto je BIG DEAL i osnova
Primjenom svih osobina Flasha dolazi se do samo jedne "prave" mane a to je SEO. Zato se treba koristiti Flash u kombinaciji sa gore navedenim.

Citiraj:
sori ali ti si rekao bilo kakvi primjer, nadalje ovaj primjer je konkurencija 90% flash animacija i igrica...tako da molim te...poigraj se malo vise i bit ce =...uz manji cpu usage:P
Vidjet ćemo, Flashu je trebalo 10 godina da dobije "glatkoću" i razuman "file size" a evo i u zadnje vrijeme i CPU lag, mislim da uz moderne veze (DSL i >) i Dual,Quad... CPU-ove ove mane postaju minimalne.

Citiraj:
tako je...flash je mocan, nikad nisam rekao da nije...ali se ti ocito ne bavis web-om...ili nikad nisi radio consumers statistiku...ako neznas o cem pricam...spor site na kojem ne vidis odma sto trazis = back back back next site!
Ovo je klasična PROPAGANDA, ako se napravi kako treba Flash Site može držati korisnika kao i svaki drugi site, ima smeća i HTML-a i FLasha, ali bome ima i siteova od kojih ti "pamet stane", dakako cijena izrade takvih interakcija košta par hiljada ojra pa nisu baš previše zastupljeni, dobar dio stranica (trailera) za holivud prodakšn je baš u 100% flashu jer im je SEO nepotreban (jedina prava mana) pošto su milione tako i tako utukli u reklamu. A ako ćemo biti REALNI i sagledat situaciju bez predrasuda onda do danas (14.06.10) i zadnjih 10g. (a vjerojatno još bar 3-5g.) takve stranice su NEMOGUĆE za izvest primjenom bilo koje druge "web tehnologije", to je u biti i smisao ovih par postova.

Citiraj:
pozivka na ono sto si rekao gore

sam sebi proturijecis...ili oces rec da za ljude kojima ne trebaju naprednije strane nego par layera, slikica i animacija, ne treba cs..vec nekaj free dok ljudi kaj trebaju "extra"....

ja kuzim to na sto pucas...al reci sve sto zelis reci!
Većina ljudi neće trebat ići dalje od standardnih flash komponenti i tweenova (štoviše boje se programirat pa klikaju po layerima ko njubare), 3rd party alati tu daju korak više, ja mislim da je korištenje defaultnih tweenova glupo i nepotrebno (premda daje solidne rezultate) Pogotovo ako se uzme da je od CS4 tu i Motion Editor koji je BRUTALAN modul. Nisam skužio di se proturječim ili smo se mimoišli negdje
Uber Gosu je offline   Reply With Quote