View Single Post
Staro 14.06.2010., 17:28   #12
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Samo želim reć da je dizajn jedno, a kodiranje drugo i da ti ne više ne treba znanje kodiranja da bi napravio dobru stranicu. Konkretno, završio sam TVZ di smo radili dosta HTML-a (fish zna) i sad sam na GRF i od HTML-a i CSS-a smo radili samo osnove (opet fish zna, ako malo ženu pita . Lijepo nam je rečeno da kao dizajneri nemamo potrebu poznavati kod u dubinu. Treba nam tek toliko da znamo prepoznati što otprilike koji dio radi. Za nas će to raditi mali kod frikovi kad im damo dizajn jel tako fish
Zvuči glupo, al što je tu je. Treba si nać dizajnera i onda raditi po njegovom dizajnu. Sad je dizajnerima lakše napraviti dobru web stranicu bez pomoći kodera nego obratno, samo zbog CS5. Ništa ga ne košta da isproba pa kombinira izradu stranice "bez razumijevanja" i kodiranja. Može tako i usput vježbati. Napravi nešto u indesignu, pa pokuša iskopirati isto koristeći HTML i CSS.
Idealno, dizajner bi trebao iskljucivo raditi dizajn, znaci grafika, layout, smislit funkcionalno sucelje, pazit na sve "good practice" stvari iz struke itd. Ali ja svejedno nisam fan dizajnera koji nemaju pojma HTML/CSS, jer bi po meni trebali znat i to. Pricamo o Web dizajnerima, naravno. Jer ako poznaju standarde, pravila i slicno, em ce napravit bolji website, em ce pazit da programerima/developerima posao bude puno laksi. Da moram birat dizajnera s ocjenom 10/10 iz dizajna i 0/10 iz html/css-a ili dizajnera sa 7/10 iz dizajna i 7/10 iz html/css-a, izabrao bi drugog, da se tako izrazim